“Richard Learoyd. El silenci de la cambra obscura”

La personalitat de Learoyd transforma el que escull fotografiar amb la seva manera particular de percebre-ho. La seva obra, que es troba a les col·leccions dels principals museus del món, consisteix sobretot en retrats de models vestits o nus fets al seu estudi, tot i que també fotografia animals, paisatges o miralls foscos.

Tots els protagonistes dels seus retrats reben la mateixa atenció seriosa i tendra. En alguns casos el fotògraf fins i tot torna al mateix lloc per fotografiar el paisatge en diferents estacions de l’any.

La mostra “Richard Learoyd. El silenci de la cambra obscura” recull les seves millors obres realitzades al llarg d’una dècada, amb una selecció de 51 fotografies en color i en blanc i negre.

Els temes que s’hi tracten responen als gèneres clàssics de la pintura tradicional: retrat, paisatge i natura morta.

 

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala Fundació Mapfre.


Aquesta exposició resumeix el millor de la seva obra feta al llarg d´una dècada. Principalment, l´obra de Richard Learoyd consisteix en retrats de models vestits o nus fets en el seu estudi, tot i que el fotògraf també ha tractat altres temes: fotografia d´animals, paisatges o miralls foscos. Tots reben la mateixa atenció seriosa i tendra. Fins i tot, en alguns casos, el fotògraf torna al mateix lloc per fotografiar-lo en diferents estacions de l´any. La personalitat de Learoyd transforma el que ell tria fotografiar amb la seva particular manera de percepció.

La mostra presenta Richard Learoyd en el punt àlgid de la seva trajectòria, amb una selecció de 51 obres en color i en blanc i negre. Els temes que s´hi tracten responen als gèneres clàssics de la pintura tradicional: retrat, paisatge i natura morta. En la mostra també s´inclou un dels paisatges fets a Espanya (a Lanzarote), resultat d´un encàrrec de Fundación MAPFRE i que s´incorpora a la Col·lecció de Fotografia de la Fundació, que ja compta amb dues obres més de l´artista.

La seva obra ha estat exposada recentment al Victoria & Albert Museum de Londres (2015) i en el J. Paul Getty Museum de Los Angeles (2016). Les seves fotografies es troben en col·leccions dels principals museus del món, entre els quals destaquen el Metropolitan Museum of Art de Nova York, el Centre Pompidou de París, el Victoria & Albert Museum i la Tate de Londres, el San Francisco Museum of Modern Art, el Nelson-Atkins Museum of Art de Kansas City (Missouri) o la National Gallery of Canada d´Ottawa, així com en altres importants institucions i en nombroses col·leccions privades. Richard Learoyd va estar representat per la McKee Gallery de Nova York fins al seu tancament el 2016. Actualment, el representen la Fraenkel Gallery de San Francisco i la Pace/MacGill Gallery de Nova York.

Sala Fundació Mapfre

Adreça:
C Diputació, 250
:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08007
Població:
Barcelona
On
Sala Fundació Mapfre
Quan
Del 05/06/2019 al 08/09/2019.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any