“Takis”

Reobertura del museu a partir del 3 de juny.

“Takis” és la primera mostra individual que es fa sobre l’artista grec Panagiotis Vassilakis a Barcelona.

Panagiotis Vassilakis, Takis (Atenes, 1925-2019), va ser pioner en la creació de noves formes artístiques utilitzant les energies no visibles que ens envolten, com ara el magnetisme o l’electricitat. Va desenvolupar gran part de la seva carrera a París, Londres i Nova York.

Aquesta exposició ha estat organitzada per la Tate Modern en col·laboració amb el Macba – Museu d’Art Contemporani i el Museum of Cycladic Art, Atenes.

Horaris


L´artista grec Takis (Panagiotis Vassilakis; 25.10.1925-9.08.2019) va ser pioner en la creació de noves formes artístiques utilitzant el magnetisme, la llum i el so. Takis va néixer a Atenes el 1925, però una part important de la seva carrera artística es va desenvolupar a París, Londres i Nova York, entre 1950 i 1970. Des de llavors va viure a Atenes fins la seva mort el passat mes d'agost. Aquesta exposició és la primera mostra individual de l´artista a Barcelona.
Al llarg de setanta anys de carrera, Takis ha creat algunes de les obres més innovadores i potents ‒a més de lúdiques‒ de l´art del segle XX, amb les quals ha reinventat els formats de l´escultura, la pintura i la música en relació amb l´energia. Takis va ser un dels pioners de l´art experimental més avançat de la dècada dels seixanta; en concret, la seva obra posava en relació la investigació artística amb la científica i la filosòfica. Encara que les seves primeres escultures feien referència explícita a la cultura clàssica grega, aviat va començar a innovar incorporant forces naturals ‒sobretot el magnetisme, la llum i l´electricitat‒ a les seves escultures i pintures, així com en accions. De manera semblant, va passar de la figuració a una obra que s´apropava més a l´abstracció experimental.

Comissariada per: Guy Brett (crític i comissari independent), Michael Wellen (conservador d´art internacional, Tate) i Teresa Grandas (curadora, MACBA)

Exposició organitzada per la Tate Modern i el MACBA Museu d´Art Contemporani de Barcelona.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Adreça:
Pl Àngels, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Quan
Del 22/11/2019 al 13/09/2020.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any