“Velázquez i el Segle d’Or”

La mostra presenta set obres de Velázquez i cinquanta obres més d’altres grans artistes internacionals contemporanis del mestre sevillà. L’exposició segueix un criteri temàtic que permet contextualitzar i comprendre millor l’originalitat de Velázquez com a narrador i trenca la barrera de les escoles nacionals.

L’obra d’aquest geni de la pintura està impregnada de cosmopolitisme i el seu art pren una altra dimensió dins d’un context internacional. És per això que l’exposició proposa un diàleg amb obres d’autors com Tiziano, Rubens, Giordano, Ribera, Brueghel el Vell, Van Dyck, Claudi de Lorena, Zurbarán o Murillo.

Horaris


L'obra de Diego de Velázquez (1599-1660) s'inscriu en un ampli context a causa del caràcter global de la monarquia espanyola, que regnava a la península Ibèrica però també a Flandes, a territoris d'Itàlia i en algunes zones d'Amèrica i Àsia, com a les Filipines. Aquest cosmopolitisme es reflectia en les col·leccions del rei, molt riques en pintures d'artistes d'aquests territoris. És dins d'aquest marc internacional on s'entén millor l'art de Velázquez.

La mostra ens acosta a aquest món de Velázquez a través de set obres del mestre sevillà i cinquanta obres més de grans artistes relacionades amb ell mateix. Obres d'artistes internacionals contemporanis al pintor espanyol ordenades seguint un criteri expositiu temàtic que permet entendre millor l'originalitat de Velázquez com a narrador. Alhora, la mostra possibilita que a cada secció es barregin artistes de procedències diverses, de manera que es trenca, efectivament, la barrera de les escoles nacionals.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
:
Sants-Montjuïc
Barri:
La Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any