L’amistat entre Pablo Picasso i Paul Éluard

“Paul Éluard va estimar Picasso i va ser estimat per ell, probablement, com ningú més: hi havia entre ells l’única tendresa insospitable, la que hi ha entre iguals”, va escriure Claude Roy, que va conèixer tots dos artistes.

Éluard va ser el millor amic de Picasso a partir del 1935. Després de la desaparició d’Apollinaire, va ser l’únic poeta amb qui Picasso va poder dialogar, intercanviar o compartir idees. Ben aviat el poeta surrealista va quedar literalment captivat per l’artista demiürg, i va escriure:  “A partir de Picasso, els murs cauen.”

Picasso va quedar trasbalsat per la desaparició prematura d’Éluard el 1952. Amb Éluard perdia alhora el poeta que penetrava de manera més intuïtiva en el seu art i la persona amb la qual i gràcies a la qual havia viscut l’aventura del comunisme.

L’exposició “Pablo Picasso, Paul Éluard. Una amistat sublim” fa un recorregut temàtic i cronològic d’ambdós personatges a partir de llibres i poemes, obres il·lustrades, retrats i dibuixos d’Éluard i de Nusch Éluard i peces de la col·lecció Paul Éluard, així com de fotografies de Man Ray i Brassaï i correspondència i documentals on es relaten les trobades entre els dos amics.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Picasso.


Paul Eluard va ser el millor amic de Picasso a partir del 1935. Després de la desaparició d´Apollinaire, va ser l´únic poeta amb qui Picasso va poder dialogar, intercanviar o compartir idees. Ben aviat el poeta surrealista va quedar literalment captivat per l´artista demiürg «que s´entesta a veure-ho tot, a projectar a la pantalla de l´home tot allò que pot comprendre, admetre o transformar, figurar i transfigurar... A partir de Picasso, els murs cauen». Tan sols la mort d´Eluard, el 18 de novembre de 1952, posaria fi a aquesta fraternitat.

L´exposició presentarà un recorregut temàtic i cronològic d´ambdós personatges a partir de llibres i poemes, obres il·lustrades, retrats i dibuixos d´Eluard i de Nusch fins a la col·lecció que va reunir Paul Eluard així com fotografies de Man Ray i Brassaï, i correspondència i pel·lícules documentals on es relaten les trobades entre els dos amics.

L´exposició itinerarà posteriorment al Musée national Picasso-Paris i una petita part al Musée d'Art et d'Histoire de Saint-Denis.

Museu Picasso

Adreça:
C Montcada, 15*23
:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Museu Picasso
Quan
Del 08/11/2019 al 15/03/2020.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any