‘Cavalleria rusticana’ i ‘Pagliacci’

Cavalleria rusticana, de Pietro Mascagni, i Pagliacci, de Ruggero Leoncavallo, són els dos títols més emblemàtics del verisme. Gairebé dos manifestos artístics i, gràcies al director italià Damiano Michieletto —que signa aquest doble programa operístic—, les dues cares de la mateixa moneda, amb incursions de personatges de Cavalleria rusticana a Pagliacci i a l’inrevés.

Els recursos visuals de l’espectacle barregen temes d’una òpera dins l’altra, i ambienten l’acció dels dos títols a la Itàlia de la dècada de 1950 amb l’objectiu de “mostrar un tros de vida”, tal com es canta al pròleg de Pagliacci. Els protagonistes són Roberto Alagna (en el doble paper de Turiddu i Canio), Fabio Sartori i Aleksandra Kurzak.

Aquesta producció de la Royal Opera House va guanyar el premi Laurence Olivier al millor espectacle operístic a Anglaterra el 2016.

 

Horaris

Altres

Se celebra a:
Gran Teatre del Liceu.
Es venen les entrades a:
Gran Teatre del Liceu.


Alagna i Pankratova protagonitzen una de les produccions més aclamades de la Royal Opera House.

Damiano Michieletto presenta el doble programa operístic per excel·lència, format pels dos títols més emblemàtics del verisme. Gairebé dos manifestos artístics i, gràcies al director italià, dues cares de la mateixa moneda, amb incursions de personatges de Cavalleria rusticana a Pagliacci i viceversa. Els recursos visuals de l'espectacle barregen temàtiques d'una òpera dins l'altra, ambientant l'acció d'ambdós títols a la Itàlia de la dècada de 1950 incidint en "mostrar un tros de vida", tal com es canta al pròleg de Pagliacci.

Tornen al Liceu Roberto Alagna (en el doble paper de Turiddu i Canio), Fabio Sartori i Aleksandra Kurzak per recordar-nos, com Canio, que "el teatre i la vida no són el mateix".

Una aclamada producció que el 2016 va guanyar a Anglaterra el Premi Laurence Olivier al millor espectacle operístic.

Cavalleria rusticana

Òpera en un acte. Llibret de Giovanni Targioni-Tozzetti i Guido Menasci. Estrena absoluta: 17/05/1890, al Teatro Costanzi de Roma. Estrena a Barcelona: 9/05/1891, al Gran Teatre del Liceu. Darrera representació al Liceu:20/04/2011. Total de representacions al Liceu: 105.
Pagliacci

Òpera en dos actes. Llibret de Ruggero Leoncavallo. Estrena absoluta: 21/05/1892 Teatro Dal Verme de Milà. Estrena a Barcelona: 25/01/1895, al Gran Teatre del Liceu. Darrera representació al Liceu: 20/04/2011. Total de representacions al Liceu: 99.

Gran Teatre del Liceu

Adreça:
C la Rambla, 51*59
:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Gran Teatre del Liceu
Quan
Del 05/12/2019 al 22/12/2019.

Web

Web venda d'entrades:
www.liceubarcelona.cat
Web:
www.barcelona.cat/nadal

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any