‘El quadern daurat’

Les funcions d'aquest espectacle han estat suspeses.

Acte Suspès

Carlota Subirós porta a l’escenari el llibre publicat l’any 1962 per la premi Nobel Doris Lessing, amb un repartiment encapçalat per Nora Navas i en el qual figuren Mia Esteve, Javier Beltrán, Guillem Barbosa, Jordi Figueras, Montse Esteve i Marta Ossó.

The Golden Notebook (títol original en anglès de la novel·la, traduïda al català com El quadern daurat) va consagrar Doris Lessing com a icona del feminisme.

És un fet inèdit que aquesta novel·la, protagonitzada per una dona que intenta contenir el caos de la seva ànima i la sensació d’estar a punt d’esclatar anotant tot allò que li passa en quatre quaderns diferents, arribi a un escenari.

The Golden Notebook reuneix, en paraules dels responsables de la producció, “els elements essencials de la narrativa de Doris Lessing”. El 2005 la revista Time la va classificar com una de les millors novel·les en llengua anglesa escrites des del 1923.

Subirós manifesta que la va llegir quan tenia poc més de trenta anys i que aquesta lectura la va tocar profundament. La directora defineix el personatge protagonista com una “consciència descarnada i hipersensible que intenta aferrissadament deixar constància de com viu, com pateix i què desitja tota una generació”.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Teatre Lliure.
Es venen les entrades a:
Teatre Lliure.


De Doris Lessing
Adaptació i direcció: Carlota Subirós
Intèrprets Guillem Barbosa, Javier Beltrán, Mia Esteve, Montse Esteve, Jordi Figueras, Nora Navas, Marta Ossó, Fèlix Pons i Vanessa Segura.

A 'El quadern daurat', Anna Wulf, de soltera Anna Freeman, intenta contenir el caos de la seva ànima i la sensació d´estar a punt de fer-se trossos tot anotant el que li passa en quatre quaderns diferents. Al quadern negre escriu sobre la seva activitat com a novel·lista, rememorant les experiències vitals d'infantesa i joventut a Rhodèsia (l'actal Zimbàbue), que són el material de la seva escriptura (les "Fonts") i ironitzant sobre els avatars de la seva obra en la indústria editorial i televisiva (els "Diners"). El quadern vermell recull la seva angoixada militància al Partit Comunista, just en els anys que la mort de Stalin permet que comenci a sortir a la llum la barbàrie del seu règim i en què l´omnipresent amenaça nuclear oprimeix qualsevol somni de futur. El quadern groc és l´esborrany d´una nova novel·la, que recrea la seva pròpia vida amorosa, marcada per un compromís radical amb la llibertat sexual. El quadern blau és un diari del procés de piscoanàlisi que duu a terme amb la terapeuta que, amb estima i burla alhora, anomena Mare Sucre. L´Anna és una consciència descarnada i hipersensible que intenta aferrissadament deixar constància de com viu i com pateix i què desitja tota una generació.

Teatre Lliure

Adreça:
Pg Santa Madrona, 40*46
:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
Teatre Lliure
Quan
Del 05/03/2020 al 12/04/2020.

Web

Web venda d'entrades:
www.teatrelliure.com

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any