‘Ricard III’

Ricard III, duc de Gloucester, vol ser rei. Per aconseguir el poder i perpetuar-s’hi està disposat a tot. Ricard III amaga la complexitat d’una personalitat profundament humana i enormement necessitada d’afecte. La clau per a ell: el poder.

En aquesta adaptació, la Cia. Nomiart posa l’accent en les preguntes que afloren a través dels versos i les imatges de l’obra.

El poder és la veritat que hi ha darrere les relacions familiars, de parella, d’amistat i, en general, de les relacions humanes? Vivim educats per al poder com a forma dominant i necessària entre els individus de l’espècie? I si és així, quin preu hem pagat, estem pagant i pagarem?

Horaris


Ricard III és el personatge principal del drama històric de Shakespeare. La història pren forma a partir del final de la guerra civil coneguda com les Dues Roses. La rivalitat entre la casa dels Lancaster i dels York és, de fet, l'epíleg de l'obra de Shakespeare a la batalla de Bosworth del darrer acte. Ricard III, duc de Gloucester, vol ser rei. Per aconseguir el poder i perpetuar-s'hi està disposat a tot. Ricard III amaga la complexitat d'una personalitat profundament humana i enormement necessitada d'afecte. La clau per a ell: el poder.

A partir d'aquí les grans preguntes afloren a través dels versos i les imatges de l'obra:

El poder és la veritat que hi ha darrere les relacions familiars, de parella, d'amistat i, en general, de les relacions humanes? Perpetuar-se en el tron del poder és el que avui ens dona seguretat? Vivim educats per al poder com a forma dominant i necessària entre els individus de l'espècie. I si és així... quin preu hem pagat, estem pagant i pagarem?


Fitxa Artística:
Direcció Raimon Molins

Dramatúrgia Raimon Molins

Ajudant de direcció Lucas Ubach

Escenografia Clàudia Vilà i Miren Oller

Disseny d'il·luminació Mingo Albir, Xavier Batallé, Joaquím Matesanz, Lucas Tornero, Adrià Gómez

Disseny sonor Àlex Polls, Guiem Bisquerra, Nil Durà, Enric Solé, Efrén Fuente

Producció Alejandro Bordanove i Anna Maruny

Intèrprets Alejandro Bordanove, Aitor Gabaldà, Sara Palomo Kokbøl, Anna Maruny, Marc Solé, Paula Sunyer.

En col·laboració amb l'Institut del Teatre - Diputació de Barcelona i l'Escola Superior de Tècniques de les Arts de l'Espectacle (ESTAE).

Agraïments: Ona Borràs, Lluís Oliver, Omar Sanchis, Genís Sendra, Ignasi Soler, Igor Szpakowski, Esther Bové, Christian Atanasiu, Albert Roig, Pere Milán, Pablo Gómez i Miguel Pellejero.

Fàbrica de Creació Escenari Joan Brossa

Adreça:
C Flassaders, 40
:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Fàbrica de Creació Escenari Joan Brossa
Quan
Del 15/05/2019 al 02/06/2019.

Telèfon

Telèfon de reserves:
933 101 364

Web

Web venda d'entrades:
www.laseca.cat

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any