Paraula d’autor: Masterclass d’Érik Bullot

Cinema. En aquesta masterclass gratuïta, el cineasta ens parlarà de les relacions entre la seva pràctica fílmica i la qüestió del llenguatge.

A les pel·lícules d' Érik Bullot s'escolten idiomes diferents, es donen situacions lingüístiques excèntriques i abunden les situacions de traducció, els jocs de paraules o els malentesos. El seu treball ofereix jocs divertits i irònics amb el llenguatge com a material plàstic, susceptible de deformació. Des de fa alguns anys, el cineasta s'ha interessat també pels enunciats performatius (es pot fer una pel·lícula amb paraules?) i ha impartit conferències performatives.

L'autor comentarà aquests diferents aspectes de la seva pràctica a partir de fragments de les seves pel·lícules.

La conferència és en castellà.

L’entrada és gratuïta. Inscripció prèvia a partir de l'1 de setembre enviant un missatge a taquilles@cccb.org i indicant "Masterclass Érik Bullot" a l'assumpte.

Més informació.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.
Activitats relacionades de l'exposició::
Exposició "Cinema Paper. Érik Bullot".

Com a ampliació de la línia Paraula d'Autor (presentacions en vídeo de pel·lícules de l'Arxiu Xcèntric per part dels seus autors), convidem els cineastes que tenen obra al catàleg a explicar el seu procés creatiu a través d'una masterclass que permetrà establir un diàleg, en petit comitè, amb el públic present. En aquesta sessió organitzada en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya, el cineasta Érik Bullot ens parlarà de les relacions entre la seva pràctica fílmica i la qüestió del llenguatge.

A les pel·lícules d'Érik Bullot s'escolten idiomes diferents, es donen situacions lingüístiques excèntriques i abunden les situacions de traducció, els jocs de paraules o els malentesos. El seu treball ofereix jocs divertits i irònics amb el llenguatge com a material plàstic, susceptible de deformació. Des de fa alguns anys, el cineasta s'ha interessat també pels enunciats performatius (es pot fer una pel·lícula amb paraules?) i ha impartit conferències performatives. Les seves pel·lícules més recents exploren la potència del llenguatge per a crear situacions fílmiques o polítiques inèdites. El seu últim treball, Langue des oiseaux (2022)*, tracta el llenguatge dels ocells. L'autor comentarà aquests diferents aspectes de la seva pràctica a partir de fragments de les seves pel·lícules.

A continuació, els participants podran assistir a una visita comentada pel cineasta de l'exposició «Cinema Paper» que li dedica la Filmoteca de Catalunya i que s'inaugura el 28 de setembre.

*Aquesta pel·lícula es projectarà a la Filmoteca de Catalunya el 29 de novembre a les 20:30h.


Inscripció prèvia a partir de l'1 de setembre.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Quan
29/09/2023

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any