Matinades de Grallers. Pl. de Sant Jaume

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Plaça de Sant Jaume.

Matinades de Grallers

La plaça de Sant Jaume és el punt d’arribada de les Matinades de grallers, la cercavila més matinera de la Mercè. Aquest és, de fet, l’acte que inaugura el Matí de festa major, un seguit d’actuacions de forta càrrega simbòlica i gran transcendència festiva.

Les colles que prenen part en les Matinades de gallers són, principalment, els grups de grallers de les colles geganteres, castelleres, de bestiari i de falcons de tota la ciutat, però la participació és oberta a totes i tots els grallers i tabalers dels diversos col·lectius de cultura popular i tradicional, tant de la ciutat com d’altres poblacions convidades a les festes. I, en arribar a Sant Jaume, com durant tot el recorregut, interpreten el tradicional Toc de Matinades, com és habitual a qualsevol Festa Major.

El Matí de festa major és la proposta festiva que, juntament la Cavalcada, té una tradició més arrelada i de llarga trajectòria a les Festes de la Mercè. Gralleres i grallers, trabucaires, gegants i capgrossos, el Seguici Popular i castells convocaran la ciutadania el matí del 24 de setembre per celebrar la diada més tradicional.

La Plaça de Sant Jaume

Adreça:
Pl Sant Jaume, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
La Plaça de Sant Jaume
Quan
24/09/2023

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any