Pau Riba i De Mortimers

Mig segle després de la publicació, en dos volums (1969 i 1970), del disc Dioptria, Pau Riba i De Mortimers tornen a interpretar aquest treball amb el qual es va iniciar la psicodèlia al rock català.

El concert Dioptria50 s’adreça als nostàlgics i també a les noves generacions que reconeixen en Riba un precursor de grups d’avui, com ara Ran Ran Ran o El Petit de Cal Eril.

Elevat a la categoria de músic de culte, Riba va ser el pare, amb Sisa i Jordi Batiste, de l’anomenat rock laietà i se’l considera un músic avançat al seu temps.

El 1970 se li van tancar les portes del Palau de la Música i del Gran Teatre del Liceu, on ell volia presentar Dioptria posant un cotxe a l’escenari per fer-lo servir com un instrument més. El disc es va presentar finalment en un concert mític a la desapareguda sala Price, on es feien combats de boxa.

Horaris

Altres

Coordinat per:
Institut de Cultura de Barcelona.
Se celebra a:
Moll de la Fusta.


Pau Riba i De Mortimers: Dioptria50 (Catalunya; rock / psicodèlia).

Si algú escrivís una enciclopèdia del rock a Catalunya, hauria de dedicar-li un tom a Pau Riba i un capítol al disc "Dioptria", que va aparèixer en dos volums els anys 1969 i 1970 i va marcar l'inici de la psicodèlia a casa nostra. Algú s'imagina com d'innovadores devien ser en el seu moment cançons com ara "Taxista" o "L'home estàtic"?

Mig segle després, el seu creador s'acompanya de la banda "De Mortimers" per tornar-les a interpretar, en un concert que s'adreça als nostàlgics i a unes noves generacions que reconeixen en Riba un precursor de bandes d'avui com els mateixos "Ran Ran Ran" o "El Petit de Cal Eril".
Elevat a la categoria de músic de culte, Riba va ser el pare, amb Sisa i Jordi Batiste, de l'anomenat rock laietà, i se'l considera un músic avançat al seu temps. Potser per això, l'any 1970, se li van tancar les portes del Palau de la Música i del Gran Teatre del Liceu, on hauria volgut presentar Dioptria... posant un cotxe al centre de l'escenari i fent-lo servir com un instrument més. El disc es va presentar finalment en un concert mític, en una sala que, principalment, era l´escenari de combats de boxa, el Price. L'espai, que estava situat a tocar de la ronda de Sant Antoni, va desaparèixer poc després, el 1973.

Pau Riba: veu i guitarra, De Mortimers (Noè Escolà o Lia Queralt): teclats, Oriol Liñan: veu, Moisès Queralt: bateria, Marçal Guasch: guitarra, Maus: guitarra i veus, Jsu: baix i veus.

Moll de la Fusta

Adreça:
Moll Bosch i Alsina, 2
:
Ciutat Vella
Barri:
El Barri Gòtic
Codi postal:
08039
Població:
Barcelona
On
Moll de la Fusta
Quan
20/09/2019

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any