El Museu Nacional d’Art de Catalunya renova la seva col·lecció d’Art Modern

El museu estrena col·lecció d’art modern, amb una mostra permanent de més de 1.300 obres, de les quals gairebé un 60% surten ara a la llum.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya enceta una nova etapa amb una nova col·lecció d’art modern i, per primera vegada, mostra obres que arriben fins als anys 50.

El nou MNAC exposa a la primera planta més de 1.300 obres de 260 artistes. Així, es poden contemplar joies com el mobiliari que Antoni Gaudí va dissenyar per a la Pedrera o obres d’altres noms del modernisme com Puig i Cadafalch, Josep Maria Jujol o Ramon Casas. També s’exposen cartells de Santiago Rusiñol, fotografies d’Agustí Centelles i obres d’Antoni Tàpies i dePablo Picasso.

Horaris

La primera planta dedicada a l´Art Modern ha reobert el setembre de 2014, després d´un procés de renovació de les col·leccions, les sales i la museografia. Ofereix ara un nou relat crític i complex que evita la mera successió d´estils i noms, i que inclou totes les produccions artístiques del període: l´escultura i la pintura, la fotografia, el cartellisme, el cinema, l´arquitectura i les arts decoratives. Amb una major presència d´elements que permeten copsar el context social, històric i artístic, i remarcar les connexions internacionals dels artistes i moviments de Barcelona i Catalunya. Aquesta nova presentació de la col·lecció per als segles XIX i XX arriba per primera vegada fins als anys 1950, incloent-hi el moviment Dau al Set.S´estructura en quatre àmbits i un epíleg: L´ artista modern, Modernisme(s), Noucentisme(s), Art i Guerra Civil i De l´avantguarda a la postguerra.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Acte permanent

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any