‘La bohème’

Espectacles. Una òpera sobre la fragilitat de la felicitat en un món de misèria.

Àlex Ollé adopta La bohème , una de les òperes emblemàtiques de Puccini, per presentar l’acció central del text en una època contemporània. Alhora, Puccini es va basar en Escenes de la vida bohèmia , l’obra de Murger. Així, doncs, el Gran Teatre del Liceu ens porta de viatge a un barri popular, on Mimì i Rodolfo, protagonistes de l’espectacle, van ser feliços en un passat. El record arribarà acompanyat de la desesperació per recuperar aquells moments perduts.

L’obra original presenta un context dominat pels efectes de la industrialització, on la burgesia predominava sobre la resta de classes socials i l’intel·lectualisme era un barem que decidia la posició que ocupaves en la societat. Sota un clima monopolitzat pel positivisme laic, materialista i científic, l’art es va convertir en una realitat del dia a dia de moltes persones, com és el cas dels personatges de La bohème.  

Alfons Flores és l’encarregat de l’escenografia de l’espectacle. D’altra banda, el disseny de vestuari és a càrrec de Lluc Castells. Atalla Ayan, Anita Hartig, Roberto de Candia o Valentina Nafornita són alguns dels cantants que, sota la direcció de Giampaolo Bisanti, donen veu als diàlegs. Per acabar, l’Orquestra i el Cor del Teatre, en companyia del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana i el Veus - Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, posen música al text.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Gran Teatre del Liceu.

En un context dominat pels efectes de la industrialització, la preeminència dels valors burgesos i un clima intel·lectual monopolitzat pel positivisme laic, materialista i científic, l'art es va tornar realista. Així, aquesta Bohème de Puccini és "uno squarcio di vita" en el qual es parla de la fragilitat de la felicitat en un món de misèria, però de manera sentimentalitzada i atenuant la cruesa de la realitat social.

A Escenes de la vida bohèmia, els personatges imaginats per Mürger recorden amb nostàlgia la seva joventut com a artistes plens de penúries (el Cafè Momus, les festes i la pobre Mimì, atrapada per la mort en la flor de la joventut).

Àlex Ollé fa una relectura audaç de l'obra i la situa en un barri popular, l'escenari de l'obsessió per tornar al passat; un moment efímer on Mimì i Rodolfo van ser feliços. La música de Puccini ressona de manera sublim, tot retrobant l'essència mateixa de l'obra: els records com a fràgils vincles que ens mantenen suspesos a la vida.

La bohème, la bohème.Ça voulait dire on a vingt ans.La bohème, la bohème.Et nous vivions de l'air du temps.

Cançó "La bohème", lletra de Jacques Plante i música de Charles Aznavour.

ÒPERA EN QUATRE QUADRESLlibret de Giuseppe Giacosa i Luigi Illica, basat en Scènes de la vie de bohème d'Henri Murger.Estrena absoluta: 1/02/1896, al Teatro Regio de Torí.Estrena a Barcelona: 10/04/1898, al Gran Teatre del Liceu.Darrera representació al Liceu: 08/07/2016.Total de representacions al Liceu: 271.

Adreça:
C la Rambla, 51*59
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
Quan
Des de 14/06/2021 al 02/07/2021

Web

Web venda d'entrades:
http://www.liceubarcelona.cat

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any