Passada de Nans i Gegants

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Plaça de Sant Jaume.

Inici: pl. de Sant Jaume. Recorregut: Ferran, la Rambla, Cardenal Casañas,pl. del Pi, pl. de Sant Josep Oriol, Portaferrissa, la Rambla, Pintor Fortuny, Àngels, Montalegre i Pati Manning.

Passada de Nans i Gegants

Després del Ball de gegants , toca l’activitat gegantera més antiga de les Festes de la Mercè. Se celebra des dels anys quaranta del segle passat i consisteix a desfilar per diversos carrers del barri Gòtic i del Raval fins al Pati Manning de la Casa de la Caritat, on gegantes, gegants, nans i capgrossos esperaran el moment de sortir cap al punt d’inici de la Cavalcada de la Mercè .

La Passada de Nans i Gegants és una gran celebració de la cultura popular. Hi participen les figures humanes més majestàtiques i les més divertides, els nans, entre les quals sobresurt el nan Cu-cut de la Plaça Nova, un camperol murri amb barretina que té ball propi, inspirat en uns compassos de La flauta màgica de Mozart. Des de 2011 , però, li ha sortit un rival quant a guanyar-se l’afecte de la canalla: el nan del General Lagarto , un general francès que acompanya el canó de la Barceloneta... que dispara caramels en comptes de bales!

El nan Manolito , homenatge a un veí del barri de Sant Just molt implicat en les activitats i iniciatives del seu barri, els nans del Poble-sec (l’escura-xemeneies Aquilino, la modista Palmira i la Mariví, la nena) i els singulars de la Pedrera són altres nanes i nans que ballaran en aquesta passada.

La Plaça de Sant Jaume

Adreça:
Pl Sant Jaume, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
La Plaça de Sant Jaume
Quan
24/09/2023

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any