‘Els tres porquets’

Instal·lació artística. S’estrena en primícia a l’Estat espanyol l’obra magna d’Albert Serra, una pel·lícula de 101 hores en format expositiu.

Fa deu anys el cineasta Albert Serra, convidat per la dOCUMENTA de Kassel, va rodar una pel·lícula al llarg dels 100 dies de certamen. Cada dia es filmava, muntava i projectava in situ. D’aquella experiència en va sortir Els tres porquets, una pel·lícula de 101 hores. Ara, la Fabra i Coats la presenta en el seu format d’instal·lació multipantalla.

Amb aquest experiment cinematogràfic Serra explora la performativitat del mitjà, però també la fidelitat als textos autobiogràfics i la construcció simbòlica de la història. Plantejada com un flux continu de discurs, els actors no professionals reciten de forma literal les paraules que s’atribueixen a aquests personatges en tres llibres: Converses amb Goethe, de J.P. Eckermann, Les converses privades, d’Adolf Hitler, i un recull d’entrevistes a Rainer Werner Fassbinder.

A través de les seves dissertacions es dibuixa la personalitat i les idees de tres figures que marquen tres moments clau en la història alemanya i en la construcció d’Europa.

Els tres porquets surt per primera vegada del context alemany gràcies a la iniciativa de la Fabra i Coats, que ha cregut en la necessitat de poder ensenyar aquesta obra magna, i s’ha encarregat de la tasca titànica de traducció i subtitulació de les 101 hores de pel·lícula, que es preveu duri deu mesos.

Horaris

Convidat per la dOCUMENTA13 l’any 2012 Albert Serra crea 'Els tres porquets', una pel·lícula de 101 hores amb Goethe, Hitler i Fassbinder com a protagonistes. Filmada a Kassel de manera fragmentària per ser projectada cada dia durant els tres mesos que dura la dOCUMENTA, a la Fabra i Coats es presentarà en el seu format d’instal·lació multipantalla.

Amb aquest experiment cinematogràfic Serra explora la performativitat del mitjà, però també la fidelitat als textos autobiogràfics i la construcció simbòlica de la història. Plantejada com un flux continu de discurs, els actors no professionals reciten de forma literal les paraules que se’ls hi atribueixen a aquests personatges en tres llibres: 'Converses amb Goethe', de J.P. Eckermann, 'Les converses privades' d’Adolf Hitler i un recull d’entrevistes a Rainer Werner Fassbinder. A través de les seves dissertacions es dibuixa la personalitat i les idees de tres figures que marquen tres moments clau en la història alemanya i en la construcció d’Europa.

Es tracta de l’estrena en primícia a l’estat espanyol d’'Els tres porquets', que surt per primera vegada del context alemany gràcies a la iniciativa de la Fabra i Coats, que ha cregut en la necessitat de poder ensenyar aquesta obra magna del nostre cineasta més internacional a Catalunya. Amb aquest objectiu, i amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i el Goethe Institut, la Fabra ha encarregat i capitanejat la tasca titànica de traducció i subtitulació de les 101 hores de pel·lícula, que es preveu duri deu mesos.

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani

Adreça:
Carrer de Sant Adrià, 20
:
Sant Andreu
Barri:
Sant Andreu
Població:
Barcelona
On
Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani
Quan
Des de 19/11/2022 al 12/02/2023

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any