"T de Teresa", d’Antoni Tàpies

L’exposició “T de Teresa” presenta la sèrie de dibuixos Sèrie Teresa (1966), juntament amb Cartes a la Teresa (1947), una sèrie de litografies, litocollages i collages. Ambdues obres reten homenatge a la relació entre Teresa Barba i Antoni Tàpies a través d’un llenguatge privat, només accessible a ells.

A les obres hi ha al·lusions explícites a la vida domèstica i la sexualitat compartida, al llenguatge musical i a la consciència política i les lluites compartides per reivindicar els drets més elementals en qualsevol país democràtic.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Antoni Tàpies.


La exposició inclou la sèrie de dibuixos Sèrie Teresa (1966) juntament amb la sèrie de litografies, litocollages i collages Cartes per a la Teresa (1974). Aquestes obres celebren un llenguatge privat, accessible només per a aquells que en van fer ús.

A Memòria personal (1977) Tàpies la recorda amb "la verdor clara dels seus ulls, els cabells fins i rossos, els pòmuls eslaus, els llavis atraients..." [1]

Antoni Tàpies (1923-2012) va conèixer Teresa Barba (1934) a finals de la dècada de 1940. Aleshores ella encara era molt jove. Pocs anys abans havia perdut la mare i s´havia hagut de fer càrrec dels seus cinc germans, alhora que tenia cura del seu pare. Això li conferia una maduresa i una humanitat poc habituals a la seva edat. Durant l´estada de l´artista a París el bienni 1950-1951 van intercanviar una correspondència intensa i freqüent que els va unir a través de lligams íntims. En tornar de París van formalitzar la relació i l´octubre de 1954 Antoni Tàpies i Teresa Barba es casaven a Barcelona.

Fundació Antoni Tàpies

Adreça:
C Aragó, 255
:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08007
Població:
Barcelona
On
Fundació Antoni Tàpies
Quan
Del 06/02/2018 al 28/10/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any