‘Las guerras de nuestros antepasados’

Drama. Un espectacle basat en la novel·la de Miguel Delibes amb adaptació d’Eduardo Galán.

Un crit contra la violència de les guerres és la línia mestra de la novel·la de Miguel Delibes Las guerras de nuestros antepasados, publicada el 1975. Des del nom del protagonista, Pacífico, fins al final terrible de l’obra, l’autor val·lisoletà va defensar al llarg de les seves pàgines la pau davant de la guerra i la no-violència com a camí de vida.

Com a adaptador, Eduardo Galán, ha volgut destacar el caràcter complex de Pacífico Pérez, la seva submissió als poderosos, la seva resignació gairebé franciscana davant d’un destí gravat a la seva memòria des del bressol amb les històries de les guerres que li explicaven l’Abue, el Bisa i el Pare. Ha respectat l’esquema original de la novel·la de les set entrevistes mantingudes pel Pacífico amb el psiquiatre de la presó. S’hi expressa amb plena llibertat i amb el millor llenguatge rural castellà, que amb tant d’encert li va concedir el seu autor original.

Fitxa artística

Autoria: Miguel Delibes; Adaptació teatral: Eduardo Galán; Direcció: Claudio Tolcachir; Intèrprets: Carmelo Gómez, Miguel Hermoso.

Espectacle en castellà.

Durada: 85 minuts.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Teatre Goya.

Un crit contra la violència de les guerres és la línia mestra de la novel·la de Miguel Delibes Les guerres dels nostres avantpassats, publicada el 1975. Des del nom del protagonista, “Pacífic”, fins al final terrible de l’obra, l’autor val·lisoletà va defensar al llarg de les seves pàgines la pau davant de la guerra i la no-violència com a camí de vida.

Com a adaptador he volgut destacar el caràcter complex de Pacífic Pérez, la seva submissió als poderosos, la seva resignació gairebé franciscana davant d’un destí gravat a la seva memòria des del bressol amb les històries de les guerres que li explicaven l’Abue, el Bisa i el Pare. He respectat l’esquema original de la novel·la de les set entrevistes mantingudes pel Pacífic amb el psiquiatre de la presó. S’hi expressa amb plena llibertat i amb el millor llenguatge rural castellà, que amb tant d’encert li va concedir el seu autor original.

He de reconèixer en aquestes línies, sobretot, la gratíssima col·laboració rebuda per part de l’actor Carmelo Gómez (natural d’un poble de Lleó), que amb tant d’entusiasme com de coneixement ha treballat amb mi per “polir” l’última versió del text que ara presentem. I, per descomptat, agrair a Jesús Cimarro la seva apassionada i compromesa participació en aquest projecte des del minut u.

Eduardo Galán


Fitxa artística:

Autoria: Miguel Delibes

Adaptació teatral: Eduardo Galán

Direcció: Claudio Tolcachir

Intèrprets: Carmelo Gómez, Miguel Hermoso

Escenografia: Monica Boromello

Vestuari: Yaiza Pinillos

Il·luminació: Juan Gómez Cornejo

Espai sonor: Manu Solís

Productor: Jesús Cimarro

Ajudanta de direcció: María Garcia de Oteyza

Cap tècnic del teatre: Roger Muñoz

Màrqueting i comunicació: Focus

Disseny gràfic: Javier Naval

Aplicacions gràfiques: Santi&Kco

Distribució: Pentación Espectáculos

És una producció de Pentación Espectáculos i Secuencia 3

Teatre Goya

Adreça:
C Joaquín Costa, 68
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Teatre Goya
Quan
Des de 06/09/2023 al 15/10/2023

Web

Web venda d'entrades:
http://www.teatregoya.cat

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any