Barcelona Obertura: Joves Talents

Música clàssica i lírica. Un punt de referència per a l’escena de la música clàssica de la ciutat.

De la unió del Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música Catalana i L’Auditori sorgeix un punt de referència per a l’escena de la música clàssica de la ciutat, amb la presència d’artistes de primer nivell : Barcelona Obertura Classic and Lyric.

Joves Talents

Del 4 al 8 de juny

Per tancar la temporada del Barcelona Obertura, us proposem descobrir la pianista Isata Kanneh-Masson interpretant una obra d’estrena de la compositora Eleanor Alverga, i també el jove Cosmos Quartet amb obres de Webern, Beethoven i Schumann.

Podeu consultar la programació completa al web de Barcelona Obertura .

Horaris

Altres

Se celebra a:
Gran Teatre del Liceu.
Se celebra a:
L'Auditori de Barcelona.
Se celebra a:
Palau de la Música Catalana.

Barcelona Obertura té com a objectiu promoure la capital mediterrània com a referent en l’àmbit de la música clàssica, amb els seus prestigiosos escenaris i la presència d’artistes de primer nivell.


2021-2022

Inauguració de temporada

Del 19 al 22 de setembre 

Barcelona inicia temporada amb convidats internacionals que ja són habituals a les tres sales de concerts de la ciutat. En només quatre dies, gaudirem de joves talents com el violoncel·lista Sheku Kanneh-Mason i de grans noms consagrats com Joyce DiDonato, o Maria João Pires.


Clàssics a l'Octubre

Del 6 al 11 d'octubre

La música de Beethoven va més enllà del seu 250 aniversari celebrat l’any passat. A l’octubre s’interpretarà a Barcelona la integral dels seus concerts per a piano. A més, podrem escoltar una versió historicista de les simfonies 6 i 7 de Beethoven sota la direcció de Jordi Savall.


Segle XX

Del 21 al 23 d'octubre

Barcelona té una cita amb la música del segle XX. 3 concerts on la música realitzats en 3 dies consecutius visitant les 3 grans sales de Barcelona. War Requiem de Britten al Gran Teatre del Liceu, la Simfonia núm. 5 de Sibelius a l’Auditori i Igor Levit interpretant al piano el op. 87 de Xostakóvitx al Palau.


Festival de Tardor

Del 2 de novembre al 4 de desembre

Per iniciar el Fall Festival proposem dos esdeveniments destacats a l’Auditori i al Liceu. Un d’ells és l’estrena nacional d’una obra de Thomas Adès amb l’OBC dirigits pel propi compositor. L’altre dues versions molt diferents del famós Winterreise de Franz Schubert. Arriben a Barcelona tres grans noms internacionals. Gustavo Dudamel dirigeix l’Orchestre de L’opéra National de Paris interpretant la Simfonia Fantàstica de Berlioz. La violinista Patricia Kopatchinskaja estrena una obra de nova creació acompanyada per l’OBC i Leonidas Kavakos interpreta al Palau de la Música, el concert per a violí de Brahms amb la Berlin Radio Symphony Orchestra.


Nadal a Barcelona

Del 12 al 19 de desembre

La temporada de Nadal arriba a Barcelona amb concerts poc habituals. Jordi Savall completa la interpretació amb criteris històrics de les Simfonies de Beethoven amb la 8a i la 9a. L’Orchestre Révolutionnaire et Romantique dirigida per Eliot Gardiner ens interpreta al Palau l’obra L’enfance du Christ de Berlioz.


Any Nou a Barcelona

Del 20 al 30 de gener 

Tornen les grans simfonies a Barcelona per donar la benvinguda al 2022. Celebrem el nou any tornant a escoltar en directe una orquestra de grans dimensions. Al gener en visita l’Orquestra Filharmònica de La Scala dirigits per Riccardo Chailly. Interpretaran la Simfonia núm. 4 de Mendelssohn, i la Simfonia núm. 1 de Mahler, coneguda com a “Tità” amb aproximadament 100 músics damunt de l’escenari.


Essencials d'hivern

Del 9 al 15 de febrer 

Un dels objectius amb que Barcelona s’està comprometent és la visibilització de les dones en el món de la clàssica. Aquesta temporada ens acompanyen no només grans intèrprets, sinó també dones directores. Un dels exemples és el concert que ens ofereix l’OBC a l’Auditori sota la batuta d’Alondra de la Parra. En aquest concert a més, es posa en valor la música de dones compositores com es el cas de Lili Boulanger.


Barcelona Obertura Spring Festival

Blooming Classical Music

Del 9 al 29 de març 2022

Les 3 institucions presenten una sèrie de concerts destacats per donar la benvinguda a la primavera. Entre els destacats, la versió de Teodor Currentzis sobre la 1a de Brahms. El muntatge de l’òpera Pelleas et Melisande de Debussy, l’orquestra Les Siecles amb el monogràfic sobre Stravinski i el Festival Rachmaninov amb els concerts per a piano.


Aniversari del Liceu

Del 2 al 12 d'abril 

A l’abril del 1847 s’inaugurà a Barcelona el Gran Teatre del Liceu. Avui 175 anys després celebrem aquest fet amb una sèrie de concerts especials. Diumenge 3 d’abril es celebra el Concert d’Aniversari amb l’orquestra del Liceu acompanyant algunes de les principals figures de l'òpera internacional. Els dies 7, 8 i 9 d’abril es presenta la trilogia Mozart-Daponte. En només 3 dies,  Le Nozze di Figaro, Don Giovanni i Così Fan Tutte.


Grans Solistes

Del 20 al 30 d'abril 

A finals d’abril tenim una bona oportunitat per escoltar instruments de les mans dels millors solistes. Jordi Savall (viola da gamba), Lang Lang (piano), Patricia Kopatchinskaja (violí), Jakub Józef Orlinski (contratenor), Emmanuelle de Negri (soprano), Fumiaki Miura (violí), Jean Rondeau (clavicèmbal) i Sonya Yoncheva (soprano).


Maig Florit

Del 2 al 11 de maig 

La integral de les simfonies de Brahms arriba al Maig a Barcelona. Una altra cita imprescindible és el concert de Jordi Savall a l’Auditori on dirigirà un monogràfic sobre Mozart. El dia 5 de maig es podrà gaudir a l’Auditori d’una estrena mundial. Com a inici del concert es presenta Miserere, una obra encarregada a l’autor Joan Magrané.


Joves Talents

Del 4 al 8 de juny 

Als escenaris de Barcelona són presents des d’artistes consagrats fins joves talents emergents. Per tancar temporada, us proposem descobrir la pianista Isata Kanneh-Masson interpretant una obra d’estrena de la compositora Eleanor Alverga i també el jove Cosmos Quartet amb obres de Webern, Beethoven i Schumann.  

Palau de la Música Catalana

Adreça:
C Palau de la Música, 2
:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any