Toc a plegar

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Plaça de Sant Jaume.
Se celebra a:
Palau de la Virreina.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

Inici: pl. de Sant Jaume. Recorregut: Llibreteria, Veguer, pl. del Rei, Baixada de Santa Clara, Pietat, Bisbe, pl. Nova, Boters, pl. del Pi, pl. de Sant Josep Oriol, Cardenal Casañas, la Rambla i Palau de la Virreina

Toc a Plegar

La Mercè 2023 s’acomiada de la ciutadania a l’avinguda de Maria Cristina amb un gran espectacle de focs artificials i música, però abans que aquest festival pirotècnic doni inici, encara podrem assistir a un altre acte igual de comunitari i festiu. Estem parlant del Toc a plegar , l’última rua dels Gegants de la Ciutat . La Violant i en Jaume s’acomiadaran de totes i tots en una cercavila que els portarà des de la plaça de Sant Jaume fins al Palau de la Virreina, on es retiraran després d’uns dies d’intensa activitat. Des del Toc d’Inici , la parella de gegants haurà ballat a la Nit de Vigília , l’ Anada a Ofici, el Seguici de la Mercè i la Cavalcada de la Mercè , i ara li tocarà recórrer diversos carrers del barri Gòtic fins al palau de la Rambla, acompanyada de la música d’Els Perdigots.

En aquesta ocasió, però, no els veurem executar el seu ball característic, interpretat a la Mercè en tres ocasions: el Toc d’Inici , el Seguici de la Mercè i la Cavalcada . El Toc a plegar té un altre ritual que commourà i divertirà, a parts iguals, el públic que els escorti fins a les portes de la Virreina. Un acte que posarà el punt final a la Mercè gegantera ( Vegeu ‘Contradansa dels Gegants de Barcelona’ ).

Palau de la Virreina

Adreça:
la Rambla, 99
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Palau de la Virreina
Quan
25/09/2023

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any