Trobada Nacional de Gegants

Cultura popular. Una matinal històrica que reunirà 230 colles i més de 600 gegants per commemorar els 600 anys dels gegants a Barcelona.

L’any 2024 se celebren els 600 anys de la primera referència escrita d’un gegant a la ciutat i al món. Per celebrar-ho s’han preparat tot un seguit d’actes extraordinaris, exposicions i sorpreses que tindran lloc al llarg de l’any.

El primer gran acte serà la Trobada Nacional de Gegants, que tindrà lloc el 28 d’abril i que aplegarà 230 colles geganteres.

Quatre cercaviles sortiran de quatre espais emblemàtics de Barcelona (el parc de la Ciutadella, la plaça d’Urquinaona, el Born i el parc de l’Estació del Nord) i es trobaran al passeig de Lluís Companys amb l’Arc de Triomf.

Aquestes cercaviles estaran formades per colles vingudes de Catalunya, el País Valencià, la Catalunya Nord, Aragó, Navarra, el País Basc i Madrid.

La festa clourà amb les ballades finals, quan les 230 colles participants de la Trobada Nacional de Gegants dansaran alhora, creant una imatge única i irrepetible a la ciutat de Barcelona.

Programa:

  • 9 h - Plantades
  • 11 h - Inici de les cercaviles
  • 11.30 h - Arribada de les capçaleres al passeig de Lluís Companys
  • 13 h - Balls de protocol i ballades finals
  • 13.30 h - Final

Més informació.

Horaris

Aquest 2024, es commemoren els 600 anys de la primera referència escrita d'un gegant a la ciutat i al món. La referència la trobem al Llibre de les Solemnitats de Barcelona, què inclou una relació dels elements municipals que van concórrer a la processó del Corpus de 1424. Entre ells, “Lo rey David ab lo Giguant”, que segons els estudiosos, és la primera referència gegantera del món, i la primera referència d’un gegant municipal, el de la Ciutat de Barcelona.

Per commemorar l’aniversari, s’han preparat tot un seguit d’ actes extraordinaris, exposicions i sorpreses que s’aniran descobrint al llarg de l’any. El diumenge 28 d’abril, viurem el primer gran acte de celebració dels 600, amb la Trobada Nacional de Gegants, que aplegarà un total de 230 colles geganteres a l’Arc de Triomf.

Els gegants de la Ciutat encapçalaran la commemoració, ja que aquesta referència de la processó del Corpus de 2024 suposa també els 600 anys del Gegant de la Ciutat de Barcelona. Per això, protagonitzaran i faran d’amfitrions dels actes extraordinaris, que segur que faran història al món geganter.

Passeig Lluis Companys - Arc de Triomf

Adreça:
Passeig de Lluís Companys, 9 - 11
:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona
On
Passeig Lluis Companys - Arc de Triomf
Quan
28/04/2024

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any