L’hora màgica al Monestir de Pedralbes

Visita. Les tardes de dimarts i divendres d’estiu gaudiu del que és considerat com un dels claustres gòtics més grans del món.

Entre el 4 de juny i el 13 de setembre, tots els dimarts i els divendres, de 18 h a 21 h, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes obre les portes del seu claustre de forma gratuïta perquè puguem gaudir d’un univers de bellesa i una estona de calma i tranquil·litat.

No cal fer reserva prèvia. Les exposicions i les sales annexes romandran tancades.

Més informació.

Horaris

El monestir de Pedralbes va ser fundat per la reina Elisenda de Montcada l’any 1327, amb el suport del seu espòs, el rei Jaume II. Seguint els corrents espirituals de l’època, el nou monestir va passar a ser habitat des d’un inici per monges clarisses, la branca femenina de l’orde de Sant Francesc, que hi van residir de manera pràcticament ininterrompuda fins a l’any 1983.

L’edifici constitueix un dels millors models del gòtic català, tant per l’església com pel claustre de tres plantes, un dels exemples més espaiosos i harmònics d’aquest estil. De l’església cal destacar el sepulcre de la reina Elisenda, que ofereix dos vessants, el que dóna a l’església, on apareix la seva imatge vestida com a sobirana, i el que dóna al claustre, on es mostra com a vídua i penitent. Igualment, ressalten els vitralls del segle xiv, diverses sepultures de famílies nobles i els tres cors: l’alt, el baix i el dels frares.

Dins el monestir, i al voltant del claustre, s’hi pot veure un seguit de cel·les de dia, on les religioses es retiraven per al seu recolliment personal.  

Amb la voluntat de difondre el patrimoni, el monestir de Pedralbes obre les portes les tardes de dimarts i divendres d’estiu, des del dimarts 4 de juny al divendres 13 de setembre, perquè gaudiu gratuïtament del que és considerat com un dels claustres gòtics més grans del món.

Des de les 18 h i fins a les 21 h us convidem al claustre del monestir per gaudir d’un univers de bellesa i una estona de calma i tranquil·litat. L’enrenou i la pressa del món queda portes enfora...

Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Adreça:
Baixada del Monestir, 9
:
Les Corts
Barri:
Pedralbes
Població:
Barcelona
On
Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Quan
Des de 04/06/2024 al 13/09/2024

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any