Ruta històrica pel Cementiri de Montjuïc

Amb l’objectiu de mostrar els cementiris com a llocs de vida, i no només de mort, Cementiris de Barcelona vol donar a conèixer la cara menys coneguda d’aquests recintes.

Dins el Cementiri de Montjuïc hi ha sepultures de personalitats de Barcelona, que entre 1883 i 1936 van tenir una gran significació dins la societat civil barcelonina. És per això que, repassant-ne els seus noms, el visitant pot conèixer una bona part de la història de la ciutat.

Horaris

Altres

Organitzat per:
Cementiris de Barcelona.
Se celebra a:
Cementiri Montjuïc.


La Ruta de Montjuïc és un nou projecte de Cementiris de Barcelona que s'emmarca dins de la Ruta dels Cementiris i que es va iniciar al Juny de 2004, amb la inauguració de la Ruta del Cementiri de Poblenou.

Passejant pel cementiri de Montjuïc coneixerem la història de Barcelona compresa entre 1883 (any d'inauguració del cementiri) i 1936 (any de l'inici de la Guerra Civil).

Es podrà escollir entre tres itineraris diferents:

LA RUTA ARTÍSTICA: ARQUITECTURA, ESCULTURA I ARTS APLICADES
Aquesta ruta, composta per 40 sepultures, inclou mausoleus i escultures d'alt valor artístic realitzades per arquitectes o escultors del període comprès entre els anys 1888 i 1936 (hi ha una gran concentració d'obres fins l'any 1920).

LA RUTA HISTÒRICA: ELS SOMNIS DE BARCELONA
Aquesta ruta recorre 48 sepultures pertanyents a personalitats de la Barcelona corresponent al període comprès entre 1883 i 1936, de gran significació política, social i cultural i que, en molts casos, tenen encara gran presència en l'imaginari dels ciutadans de Barcelona i molta importància en la història dels moviments socials i artístic culturals (industrials i financers, líders obrers, dirigents polítics,
cantants, pintors, espiritistes, etc.).

LA RUTA COMBINADA
Aquesta ruta comprèn 37 sepultures i està concebuda com una mostra de la riquesa patrimonial del cementiri. Combina sepultures d'interès artístic amb sepultures d'interès històric, totes elles incloses en les dos rutes principals.

Cementiri Montjuïc

Adreça:
C Mare de Déu de Port, 56*58
:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
Cementiri Montjuïc
Quan
Acte permanent

Web

Web:
www.cbsa.cat

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any