La història rere les sepultures

Rutes. Una ruta pel cementiri del Poblenou permet conèixer la Barcelona del segle XIX a través dels personatges que hi ha enterrats.

Passejar pel cementiri del Poblenou pot ser una lliçó d’història gràcies a les rutes que s’hi organitzen i que recorren els cent anys d’història del recinte. En els seus panteons monumentals hi ha algunes de les famílies més representatives de la ciutat, principalment industrials i comerciants, entre els quals destaquen els indians provinents de Cuba.

El cementiri del Poblenou incorpora, a més, diversos codis QR que faciliten una breu explicació de la història del monument funerari, així com dades sobre l’escultor i l’estil arquitectònic.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Cementiri Poblenou.

Aforament per a un màxim de 20 persones. A continuació us expliquem el procediment per realitzar la reserva:

1. Enviar un mail a cementiriescultura@cbsa.cat2. Especificar nom, cognoms, dia, hora, nº d´acompanyants i un telèfon de contacte.3. El nº màxim per reserva seran de 4 persones.4. El comprovant de la reserva serà la resposta del correu per part del departament de comunicació i qualitat.5. Serà obligatori que el mateix dia de l´activitat l´assistent porti la mascareta.

Data màxima de reserva: la sol·licitud s'haurà d'enviar abans del divendres a les 14.00h. (Les visites són en diumenge).

La Ruta del Cementiri de Poblenou consisteix en una visita de la Barcelona del segle XIX a través dels diferents panteons i dels personatges que hi ha enterrats.

La Ruta és una breu reconstrucció de cent anys d'història. Un recorregut que s'inicia l'any 1775, quan el bisbe Climent va beneir el nou recinte funerari, i conclou amb l'Exposició Universal de 1888.

El passeig comprèn 29 sepultures degudament senyalitzades.

Cementiris de Barcelona organitza la ruta nocturna de manera extraordinària dos cops l'any; una, coincidint amb l'inici de primavera, i l'altra, a l'octubre o per Tots Sants.

Cementiri Poblenou

Adreça:
Avinguda d'Icària, 204
:
Sant Martí
Barri:
el Poblenou
Població:
Barcelona
On
Cementiri Poblenou
Quan
Acte permanent

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any