Sâlmon Festival

Traductor de Google:

Living arts. Creators such as Carolina Mendonça, Davi Pontes and Wallace Ferreira, Anna Franziska Jäger and Nathan Ooms and more will be performing in Barcelona for the first time.

The Sâlmon 2024 programme will be organised over a period of 10 days, and will include 15 contemporary dance performances, a thought programme based on the work of six guest artists, and two evening sessions curated by music collectives from the city.

This year's edition features a strong international presence, with well-known creative talents

such as Dana Michel, Antonia Baehr, Latifa Laâbissi, and creators somewhat closer to home associated with the hybridisation of languages and choreography, like Los Detectives, iki yos piña, Blanca Ulloa and Jaume Ferrete Vázquez.

The programme includes works with a strong political element, contributed by creators

who bring decolonial and dissident discourses to the stage, proposing contexts of transmission and sensibility to be shared with the audience.

See the programme.

Schedule

Allò coreogràfic, com a forma experimental, et convida a rearticular constantment la teva orientació, la teva disposició tant material com conceptual, respecte al temps, l’espai, les percepcions, el llenguatge, la composició i l’ètica. Involucrar-se, coreogràficament parlant, implica posicionar-se en relació, participar en una forma col·lectiva de vida que exigeix una atenció específica: escolta, duració, desig.

A través d’una sèrie de peces i trobades, aquesta edició del Festival Sâlmon mira d’oferir un temps per a aquesta atenció, i considera la dansa i la coreografia contemporànies, en les seves dimensions poètica i política, capaç de produir afectacions crítiques, enteses com exercicis que ens obliguen a revisar la nostra complexa relació amb les gramàtiques sensibles i els règims de llegibilitat.

Amb aquesta intenció, aquest programa convoca una sèrie de peces que transmeten formacions i estats encara no reconeguts que emergeixen com una sensació, una forma –un ritme, un to, una inclinació concreta– i et fan sentir que una vida diferent és plausible, perquè de fet ja és aquí. Et mous al compàs de la seva cadència i segueixes insistint a generar ressonàncies amb ella. És en el seu potencial, en allò que ja hi ha però que encara no té nom, on es troba la seva capacitat de dissoldre i d’infiltrar nous sentits en les formes imposades de llegir i de llegir-nos.

Del 15 al 25 de febrer de 2024, la dotzena edició del Festival Sâlmon acull aquesta cadència i desitja transmetre-la a través de la sensibilitat, les intensitats somàtiques i la fuga especulativa que produeixen les peces i intervencions de les artistes programades.

Les propostes reunides s’inspiren en el potencial de la forma per produir sensibilitats estètiques i polítiques, i acullen línies de treball com la transmissió de formes somàtiques de coneixement, el cos com a espai d’emergència i inscripció ideològica, les organitzacions lingüístiques del valor i la seva capacitat de produir realitats, i el teatre com a lloc des d’on poden desenvolupar-se imaginacions materials i formes de sociabilitat.


Espais

  • La Caldera (Eugeni d’Ors 12, Barcelona)
  • Antic Teatre (Verdaguer i Callís 12, Barcelona)
  • Cordova gallery (Encuny 24, planta 3, Barcelona)
  • CC Parc Sandaru (El Dorado SFB) (Buenaventura Muñoz, 21, Barcelona)
  • Mercat de les Flors (Lleida 59, Barcelona)
  • MACBA (Plaça dels Àngels, 1, Barcelona)
  • SALA UPLOAD (Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13, Barcelona)
  • SALA VOL (Sancho de Ávila, 78, Barcelona)


Programació 2024

Diferents equipaments de la ciutat (La Caldera, Abtic Teatre, Cordova Gallery, CC Parc Sandaru, MACBA, Sala Upload, Sala Vol i Mercat de les Flors)

:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
el Poble-sec
City:
Barcelona
Where
Diferents equipaments de la ciutat (La Caldera, Abtic Teatre, Cordova Gallery, CC Parc Sandaru, MACBA, Sala Upload, Sala Vol i Mercat de les Flors)
When
From 15/02/2024 to 25/02/2024

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year