Activitat escolar 'Petras Albas, empremtes de l'edat mitjana'

Traductor de Google:

Event Suspended

Schedule


Visita adreçada a ESO i batxillerat.

El monestir de Pedralbes, fundat per la reina Elisenda de Montcada el 1326, és un mirall de la societat i la mentalitat de l´època medieval. Les dones que hi vivien ho feien en clausura i dedicaven la seva vida a l´oració i el treball. La vida quotidiana de les monges de clausura tenia, però, trets en comú amb la vida de la resta de la societat: l´alimentació, les pràctiques mèdiques... A l´interior del monestir es reproduïa l´estructura jeràrquica de la societat i les relacions de poder que hi havia a l´exterior.

Durant l´activitat es fomentarà la reflexió a l´entorn de les preguntes següents: per què les monges vivien en clausura?; què portava aquestes dones a dedicar la seva vida a l´oració?; per què en un mateix recinte hi havia nobles, serventes i esclaves?; com era Durant l´època medieval, el monestir de Pedralbes es va convertir en una institució senyorial de gran importància amb el suport de les jerarquies eclesiàstiques i civils. Les dones que hi van habitar en els primers temps provenien de diferents estaments socials i van reproduir els esquemes i la manera de pensar de la seva època en la vida que feien dins el monestir.

A través de petites notes que es conserven a l´arxiu del monestir, del recorregut per les estances del cenobi i de la contemplació d´alguns dels objectes que van pertànyer a les monges, s´interpreta com era la vida d´aquestes dones dins la clausura, com a reflex de la societat medieval.el dia a dia a Pedralbes?

Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Address:
Bda Monestir, 9
:
Les Corts
Area:
Pedralbes
Post Code:
08034
City:
Barcelona
Where
Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
When
Ongoing event

Phone number

Telephone:
93 256 34 27 (de dl a dv: 10 a 14 h)

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year