Bartolomé Bermejo

Traductor de Google:

The work of Bartolomé Bermejo stands out for its extraordinary technique and iconic originality. Bermejo managed to develop his own personal realist language, with spectacular ranges of colours.

His ability to come up with new interpretations of all sorts of topics and iconography was also astonishing.

This exhibition, with works from various museums and collections in Spain, Europe and the USA, comes to Barcelona after being presented at the Museo del Prado. It also features major works such as the recently renovated Pietat Desplà.

Schedule


Exposició monogràfica d´aquest excepcional pintor gòtic del segle XV. La seva obra destaca per la seva tècnica extraordinària i per l´originalitat iconogràfica.

L´exposició, que reuneix obra de diversos museus i col·leccions d´Espanya, Europa i Estats Units, es presenta primer al Museo del Prado, del 9 d´octubre de 2018 al 27 de gener de 2019.

El Museu Nacional ja va acollir al 2003 una exposició amb obra de Bermejo al voltant de la Pintura Gòtica Hispanoflamenca. Ara es mostraran algunes obres cabdals que no van poder ser en aquella ocasió, com la Pietat Desplà, recentment restaurada (podeu consultar el catàleg del procés de restauració d´aquesta obra a la biblioteca del museu).

Comissariat: Joan Molina

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Address:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
:
Sants-Montjuïc
Area:
El Poble-sec
Post Code:
08004
City:
Barcelona
Where
Museu Nacional d'Art de Catalunya
When
From 15/02/2019 to 19/05/2019.

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year