Stargazing and guided visits at night at the Observatory Fabra

Traductor de Google:

Guided tours of the museum and the modernista function room at the Observatori Fabra are being offered on Fridays. The visit includes an observation session with the telescope and a visit to the outside of the dome. Duration: 1 h 30 mins. In Catalan and Spanish.

On Saturdays there are guided visits to the museum and the rooms in the modernista building (function room, the observation room and office) at the observatory. The visits include a talk, a video on astronomy, observation using the telescope, a visit to the outside of the dome and a glass of cava or fruit juice with a touch of chocolate.

The sessions indicate a celestial body to be observed, although this implies no obligation on the part of the observatory. Observation can be affected by weather conditions and so the astronomist will explain the current work being done by the centre in studying and recording asteroids near the Earth.

Observation calendar 2019-2020.

Schedule

Others

Se celebra a:
Observatori Fabra.
Organitzat per:
Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona. Sternalia: Torre dels Pardals, 33, local 3 (Barcelona)


L'Observatori Fabra de Barcelona s'aixeca imponent en la serra de Collserola des de 1904, any de la seva inauguració, i porta 116 anys estudiant el cosmos, el clima i els terratrèmols. Deixa't portar de la mà dels nostres guies i gaudeix de la visita a l'interior de l'edifici, aprenent tant la història de l'observatori com dels principals membres que van treballar i que van cuidar de l'Observatorori Fabra.

Tots els divendres i dissabtes a partir del 23 d'octubre de 2020 fins el 29 de maig 2021, podreu venir a conèixer l'Observatori Fabra, gaudir d'una conferència, de les vistes de Barcelona des de l'exterior de la cúpula i observar els astres a través del telescopi.

- Observacions en divendres
Idioma: Català i Castellà
Inclou: Visita guiada al museu i sala modernista [sala d'actes] del Observatori Fabra, observació amb el telescopi i visita a l'exterior de la cúpula.
Duració: 1h 30min


- Observacions en dissabte
Idioma: Català, Castellà i Anglès
Inclou: Visita guiada al museu i a les sales de l'edifici modernista [sala d'actes, sala de l'ullera meridiana i despatx] del Observatori Fabra, conferència, projecció d'un video sobre astronomia, observació amb el telescopi, visita a l'exterior de la cúpula i copa de cava o suc de fruita.
Duració: 2h 30min

Calendari d'observacions Octubre 2020 - Maig 2021

Observatori Fabra

Address:
Ctra Observatori Fabra, 27
:
Sarrià-Sant Gervasi
Area:
Vallvidrera, el Tibidabo i les Planes
Post Code:
08035
City:
Barcelona
Where
Observatori Fabra
When
From 23/10/2020 to 29/05/2021.

Phone number

Telephone:
697 864 262 (dissabtes i festius, de 10 a 14 h)
Telephone:
93 327 01 21 (de dilluns a divendres, de 9 a 21 h)

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year