Europe!

Traductor de Google:

Espai: Hall

Thought. Olga Tokarczuk, J. M. Coetzee, Enzo Traverso, Olivette Otele, Lea Ypi, Srećko Horvat, Edurne Portela, Blanca Garcés, Mathias Énard and Valerie Miles reflect on the sense of Europe today.

From 27 to 30 September, the Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) will be hosting  Europe! , a cycle of debates that invites us to imagine a new meaning for Europe, recovering and expanding the confidence in the future of its early years.

With the Nobel Literature Laureates Olga Tokarczuk  and  J. M. Coetzee , the historians  Enzo Traverso  and  Olivette Otele , the philosophers  Lea Ypi  and  Srećko Horvat , the writers  Edurne Portela  and  Mathias Énard , the political scientist  Blanca Garcés  and the editor  Valerie Miles  we will delve into the lessons we can learn from common history, from war and fascism, exploring the meanings of the words frontier and freedom. Through literature, we will imagine new narratives that will explore the diversity and complexity of our times and open up new horizons for the future of the continent.


Check out the programme.

Schedule

Cicle de debats sobre el sentit d’Europa avui amb els Premis Nobel de Literatura  Olga Tokarczuk i J.M. Coetzee, els historiadors  Enzo Traverso i Olivette Otele, els filòsofs Lea Ypi i Srećko Horvat, els escriptors Edurne Portela i Mathias Énard i la investigadora  Blanca Garcés.

Avui, més de 60 anys després de la seva creació, la Unió Europea ha de fer front a grans reptes que posen en risc alguns dels seus valors fundacionals. Per a les generacions més joves, queda lluny l’impuls que va fer néixer el projecte, profundament marcat per l’espectre de la Segona Guerra Mundial i el clam per construir la pau al continent.

Del 27 al 30 de setembre al CCCB, aquest cicle de debats es proposa imaginar un nou sentit per a Europa, recuperant i expandint la confiança en el futur dels seus inicis. Ens endinsarem en les lliçons que podem aprendre de la història comuna, de la guerra i els feixismes, i explorarem els significats de les paraules frontera i llibertat. Des de la literatura, imaginarem nous relats que transitin per la diversitat i la complexitat del nostre temps i obrin nous horitzons de futur per al continent.

Cicle organitzat en el marc de la Presidència Espanyola del Consell de la UE i amb el suport de l’Oficina de Coordinació de la Presidència espanyola de la UE.


27 de setembre

Olga Tokarczuk. Literatura, el més vell dels continents


28 de setembre

Lea Ypi i Srećko Horvat. Els camins de la llibertat


29 de setembre

Olivette Otele i Blanca Garcés. Noves i velles fronteres

Mathias Énard i Edurne Portela. Un continent fet de paraules


30 de setembre

Enzo Traverso. Europa, laboratori d'idees

J. M. Coetzee i Valerie Miles. Europa i el món de fora

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Address:
C Montalegre, 5
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
When
From 27/09/2023 to 30/09/2023

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year