Cicle de Música antiga: Concert "La Foguera de les Vanitats" Festival Llums d'Antiga

Traductor de Google:

Schedule

Others

Se celebra a:
L'Auditori de Barcelona.
Es venen les entrades a:
L'Auditori de Barcelona.


INTÈRPRETS:
O Vos Omnes | Xavier Pastrana, direcció | Iban Beltran, direcció escènica

REPERTORI:
Cants de carnaval i laudes d'H. Isaac, Lorenzo de Mèdici, G. Savonarola, F.Cioni. Música de W. Byrd i O. di Lasso a partir de la meditació sobre el salm 50 de G. Savonarola. J. Desprez: In te domine speravi


L'Ensemble O Vos Omnes presenta al primer concert del festival Llums d'Antiga un abans i un després del monjo dominic Girolamo Savonarola a la Florència dels Mèdici. Des de l'església de Sant Marc, Savonarola va predicar amb vehemència i va criticar durament la corrupció dels governants, el luxe dels rics i els pecats de l'Església.

La Florència d'abans de l'arribada del monjo era una ciutat on les músiques per als carnavals i els cants més descarats i atrevits eren part indispensable de les festes als palaus florentins. Amb la rígida doctrina de Savonarola i la seva influència, a Florència es van prohibir totes aquestes manifestacions festives i les cançons van ser substituïdes per laudes i motets de contingut religiós.

El seu poder va acabar amb els Mèdici, tal i com es va representar a La foguera de les vanitats, on es van cremar vestits i maquillatge, miralls i pintures, llibres, partitures i instruments. Finalment, el monjo va atacar el Papa Alexandre VI i en la lluita contra els Borja va trobar la seva fi: va rebre l'excomunió, va ser torturat i condemnat a mort, víctima del mateix foc que havia atiat.

L'Auditori de Barcelona

Address:
Lepant, 150
:
Eixample
Area:
El Fort Pienc
Post Code:
08013
City:
Barcelona
Where
L'Auditori de Barcelona
When
04/02/2020

Phone number

x:
902 10 12 12

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year