Film season: ‘El poder femení en el cinema’ [Female Power in Film]

Traductor de Google:

Film. A season of films linked to the exhibition ‘Venerades i temudes’ [Revered and Feared], a selection of short and feature films selected by Carla Simón.

“For me, film is an act of love”, said Carla Simón when she first started to think about this project, and she says the same thing again in one of the videos that introduces these sessions.

The programme explores the image of feminine power through different themes - desire, sin, creation, love and transformation - how it has been represented, conceptualised and imagined, and also what dissidence there has been and what reparations are being made.

Through knowledge, through dialogue, each session becomes a kind of exchange, between a short film and a feature film that approach the same theme, but by travelling different paths.

Check out the programme.

Schedule

Un cicle que explora la imatge del poder femení mitjançant diversos temes —el desig, el pecat, la creació, l’amor o la transformació—, com s’ha representat, pensat i imaginat, i també quines dissidència hi ha hagut i quines reparacions s’hi estan donant.

Del coneixement, a través del diàleg, cada sessió es transforma en un intercanvi entre un curtmetratge i un llargmetratge que s’acosten al mateix lloc per camins diferents.


PROGRAMA

Sobre el desig

Dissabte 9 de març de 2024

Carla Simón proposa un curt i un llargmetratge per reflexionar sobre el desig. La directora ens explicarà el perquè de la selecció i desgranarà el concepte de desig, com també altres temes.

Sobre el pecat

Dissabte 23 de març de 2024.

Carla Simón tria el pecat com a punt de partida en el diàleg que ha generat a partir de la selecció de dues projeccions. La sessió anirà acompanyada d’un vídeo introductori on la cineasta parlarà sobre el cinema d’avantguarda fet per dones, la reconsideració de la filmografia de Chantal Akerman, la censura, la prohibició o l’experimentació.

Sobre la creació

Dissabte 6 d’abril de 2024.

En aquesta sessió, Carla Simón proposarà dues projeccions que aniran acompanyades d’un vídeo introductori, per parlar sobre la maternitat des de diferents angles, del paper de les dones cineastes i de moltes coses més.

Sobre l’amor

Dissabte 20 d’abril de 2024.

Carla Simón proposa un curt i un llargmetratge per dialogar sobre l’amor i el canvi de rols. La sessió anirà acompanyada d’un vídeo introductori en què la directora explicarà els motius que l’han portat a posar en diàleg totes dues projeccions, per parlar sobre la reparació històrica del cinema i la capacitat que té de fixar certes narratives.

Sobre la transformació

Dissabte 4 de maig de 2024.

Carla Simón ens parla del concepte de la transformació i el poder a partir de Caprice (1986), el curt de Joanna Hogg, i Orlando (1992), el llargmetratge de Sally Potter. La sessió estarà precedida per una introducció filmada de la cineasta, que ens explicarà el perquè de la selecció, entre altres temes.

CaixaForum Barcelona

Address:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6*8
:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
la Font de la Guatlla
City:
Barcelona
Where
CaixaForum Barcelona
When
From 09/03/2024 to 14/05/2024

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year