‘Neo’ series

Traductor de Google:
Shows. Science, art, technology and society, in a cocktail designed for all kinds of audiences.

CosmoCaixa presents ‘Neo’, a series of new, transformative activities for all kinds of audiences. Available every third Wednesday starting from this week, the project combines various scientific and technological disciplines which approach today’s big challenges through innovative artistic practices. On the scheduled days, audiovisual screenings, planetarium programmes and talks see the museum transformed into scenes of artistic expression and debate among their creators.

The inaugural session focuses on geometry, with activities such as Axiom + Paradox , the dance show Labora Extracts, by Géometrie Variable and Mapping La bruixa d’Agnesi , aquelles dones que sabien massa [Mapping the witch of Agnesi, those women who knew too much]. In the last of these, Alba G. Corral and Desilence pay tribute to the great scientists in history who have been forgotten over the years. 

Others

Occur on:
CosmoCaixa Barcelona.

La Terra és de les plantes. Dels 550 milions de tones de carboni que sosté el nostre planeta, 450 corresponen als vegetals. I dels 2 milions de tones que corresponen als animals, la meitat són per als insectes. L'estudi i la representació dels paisatges vegetals i la fascinació pels insectes ha estat sempre present en el món de l'art i, en el segle XXI, encara continua: avui els artistes contemporanis de l'art digital fixen la mirada -i l'oïda- en aquesta diversitat fràgil i fascinant.

Programa:

-Divendres 15 d'octubre a les 19.30, 20.30, 21.30, 22.10 i 23.30 h. Preu: 1 €

Creatures. Projeccions NEO al Planetari. Creatures és una experiència audiovisual immersiva que dona vida a ecosistemes imaginaris vívids, una oda a la diversitat de formes de vida a la Terra que s'inspira en la flora i la fauna més allunyades de l'experiència humana quotidiana. Aquestes plantes i criatures, semiabstractes i generades algorítmicament, són estranyes i familiars alhora i es mouen d'acord amb les lleis físiques de la natura. Descobrirem que, tal com passa al món real, a través de capes de comportaments individuals simples es deixa entreveure una xarxa de complexitat.

-Divendres 15 d'octubre, a les 19 h. Entrada gratuïta amb reserva.

Jansky és un grup musical format pel músic mallorquí Jaume Reus i la poeta catalana Laia Malo, precursors d'un gènere propi: l'electrovers. El duet porta la poesia a les pistes de ball i l'experimentació postavantguardista a la literatura. Jansky va engegar projecte el 2012, després de quedar finalistes del Sona9 amb la maqueta Parasonic i d'agafar impuls el 2013 amb la publicació del seu primer disc, Un big bang a la gibrella [Primeros Pasitos] i l'aval del Festival Sónar de Barcelona.

-Divendres 15 d'octubre, a les 20.30 h. Entrada gratuïta amb reserva

Converses amb fuse. Fuse és un estudi d'art i una productora que treballa amb la tecnologia emergent per interpretar la complexitat dels fenòmens humans i naturals. En aquesta xerrada els integrans de la formació presentaran al públic el desenvolupament tècnic i conceptual de Artificial Botany, un projecte en curs que explora la capacitat expressiva latent de les il·lustracions botàniques per mitjà d'algoritmes d'aprenentatge automàtic.

-Divendres 15 d'octubre, a les 20 h. Entrada gratuïta amb reserva

Projecció de «Camille & Ulysse», de Diana Toucedo. Activitat en col·laboració amb el CCCB. Fruit d'una col·laboració entre la Fundació "la Caixa" i el CCCB, i en el marc de l'exposició "Ciència fricció" i en el context del NEO, la cineasta Diana Toucedo presenta una peça audiovisual que recull dues faules de dues filòsofes: "Les històries de la Camille", de Donna Haraway, i "Autobiographie d’un poulpe", de Vinciane Despret. Els protagonistes de totes dues històries, la Camille i l'Ulysse, relaten les històries entrellaçades de les primeres generacions de comunitats d'humans i no humans: les comunitats del compost.

-Divendres 15 d'octubre, a les 20, 21, 22 i 23 h. Preu: 1 €

Paisatge sonor, d'Akyute Collective. Instal·lació interactiva i performance. Paisatge sonor, una instal·lació interactiva creada pel col·lectiu artístic Akyute, és un sistema capacitatiu que amplifica les biodades de les plantes connectades i les tradueix a so a través de la interacció de la performer. Alhora, especula sobre escenaris futurs en els quals la interconnexió afavoreix la interacció entre els organismes vius. Akyute investiga sobre la sensibilitat vegetal, tot analitzant la reacció de les plantes a diferents estímuls mecànics.

-Del 15 d'octubre al 30 de novembre, de 10 a 20 h. Divendres 15 d'octubre, de 19 a 00 h, cada 30 minuts. Preu: 1 €

Artificial Botany de fuse. Artificial Botany, de l'estudi d'art fuse*, explora la capacitat expressiva latent de les il·lustracions botàniques mitjançant l'ús d'algoritmes d'aprenentatge automàtic. Abans de la invenció de la fotografia, la il·lustració botànica era l'única manera de registrar visualment les moltes espècies de plantes. Aquestes imatges van ser utilitzades per físics, farmacèutics i científics botànics per a la seva identificació, anàlisi i classificació.

CosmoCaixa Barcelona

Address:
Carrer d'Isaac Newton, 26
:
Sarrià-Sant Gervasi
Neighborhood:
Sant Gervasi - la Bonanova
City:
Barcelona
Where
CosmoCaixa Barcelona
When
From 15/10/2021 to 30/11/2021

Website

Web venda d'entrades:
https://cosmocaixa.org/cat

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year