Sidney Lumet Cycle

Traductor de Google:

Film. A chance to see ‘Serpico’, ‘Murder on the Orient Express’, ‘12 Angry Men’ and other works.

From 12 Angry Men (1957), his first film, Sidney Lumet became a key director in the liberal consciousness of US society.

Defined by Woody Allen as the “quintessential New York film director”, Lumet is also a great adapter of texts and theatre plays, and is one of the fathers of urban social film, using a lucid and coherent vision to dissect the violence and corruption of the political, judicial and police system of his country.

Check out the programme.

Schedule

Others

Occur on:
Filmoteca de Catalunya.
Tickets sold at:
Filmoteca de Catalunya.
Organised by:
Filmoteca de Catalunya.

Després d’una llarga experiència teatral sobre els escenaris de Broadway, Sidney Lumet (Filadèlfia, 1924 – Nova York, 2011) es fogueja com a realitzador en la primera generació del mitjà televisiu, en el qual dirigeix en directe més de dues-centes emissions. Com a cineasta, aquest bagatge professional l’ajuda a aconseguir grans interpretacions (la llista d’estrelles que han treballat amb ell és impressionant) i a rodar ràpid (a “muntar amb la càmera”, en paraules de Bogdanovich), i es converteix en un valor segur de la indústria.

Des de 12 Angry Men (1957), el seu primer film, Lumet esdevé un director clau de la consciència lliberal de la societat nord-americana. Definit pel mateix Woody Allen com “el cineasta per excel·lència de Nova York”, és també un gran adaptador de textos i obres teatrals i un dels pares del cinema social urbà, mitjançant el qual dissecciona, amb mirada lúcida i coherent, la violència i la corrupció del sistema policial, judicial i polític del seu país.

Consulteu programació en aquest enllaç.

Filmoteca de Catalunya

Address:
Plaça de Salvador Seguí, 1*9
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Filmoteca de Catalunya
When
From 11/06/2024 to 23/07/2024

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year