Cítric 2019

Traductor de Google:

Cítric is a multidisciplinary cycle bringing together values and artistic quality in a single initiative. The right to migrate, love freely or think and express oneself will all be represented in this edition, though circus, music and theatre.

The progamme starts on 26 January with Una mujer fue la causa, by LaboratoriA, where four women reflect on the female condition and at the same time explore the creative capacity of flamenco and its limits.

The cycle continues with Amor oscuro. [Sonetos ], a show about Lorca (16 February); Constel·lacions: Homenatge a Gata Cattana, in memory of the Andalusian artist and her two passions of rap and poetry (30 April), and Sarab, by the Palestinian Circus School, a circus show on refugees in the world, suitable for all audiences (11 and 12 May).

Schedule


El Cítric és un cicle amb caràcter propi, que posa en valor la capacitat de la cultura per a transformar allò que ens rodeja des de la crítica i la cultura popular. Des de l´Ateneu volem reafirmar el nostre compromís amb aquelles propostes capaces d´aglutinar valors i qualitat artística en una mateixa proposta.

El dret de migrar, d´estimar lliurament o de pensar i expressar estaran representats a través de disciplines artístiques com el circ, la música i el teatre. Un cicle multidisciplinar per abordar la llibertat de forma complexa.

Des de l´Ateneu volem fer dialogar cada espectacle amb espais de reflexió, multiplicant el contingut i expandint el debat en col·lectiu, sabent que la cultura no només succeeix a sobre d´un escenari. És per aquest motiu que hem preparat diverses accions al voltant dels espectacles.

Programació:
- Dissabte 26 de gener
'LaboratoriA "Una mujer fue la causa"
LaboratoriA pretén ser un canal d´experimentació per quatre dones que comparteixen el flamenc com llenguatge comú i que a part de dialogar amb ell, pretenen transcendir-lo.

La gènesi d'aquest laboratori és la feminitat, a "Una mujer fue la causa" reflexionen sobre aquesta condició a través de diferents disciplines amb el flamenc com a punt comú.
"Estimem la tradició flamenca i sempre trobem un lloc per homenatjar-la a la nostra manera. Però la idea d´aquest laboratori és explorar les capacitats creatives del flamenc i treballar amb els seus límits. Buscar-los, definir-los, moure´ls, superar-los o, fins i tot, plasmar-los. La incorporació de nous elements artístics com el text, la dramatúrgia, les projeccions o tecnologies modernes (com la loop station) és una manera d´investigar sobre un llenguatge diferent i propi que es desvinculi de les etiquetes existents."
LaboratoriA està format per: Alba Núñez – Baile; Isabelle Laudembach – Guitarra; Cristina López – Cante y loopstation; Anna Colom - Cante
Es realitzarà un debat posterior amb les artistes sobre dona i creació.


- Dissabte 16 de febrer
"Amor oscuro. [Sonetos ]" un espectacle sobre Federico Garcia Lorca

Al desembre de 1983, gairebé 50 anys després de la seva escriptura, es van publicar per primera vegada, els "sonetos del amor oscuro" de Federico Garcia Lorca en una edició clandestina.

Aquesta és la història dels versos desapareguts d'un poeta desaparegut. Aquesta és una història de por i de silenci.

- Dimarts 30 d´abril
Constel·lacions: Homenatge a Gata Cattana

Un homentage a l´artista andalusa Gata Cattana. Acompanyats del col·lectiu cultural Quatroccento generarem un espai escènic propiament femení barrejant les seves dues passions: el rap i la poesía. Amb Marga Followthelida, Queralt Lahoz, Raquel Lúa, Laura Sam, Isa García, Amaia Miranda o Tribade.

- Dissabte 11 i Diumenge 12 de maig
"Sarab", cia. de circ de Palestina

Amb la col·laboració de l'Associació Catalana per la pau.

Un llarg viatge, un destí desconegut, i cap altra opció que seguir el miratge. Set artistes, un trapezi oscil·lant, un pal xinès i una maleta representen la situació compartida dels refugiats del món: desesperada, emboscada, esperançadora. Un espectacle de circ per a tots els públics.

Fundada el 2006, l'Escola de Circ de Palestina està col·laborant en el desenvolupament d'una nova forma d'expressió cultural i una nova generació d'artistes a Palestina. Una forma artística dinàmica i experimental que busca rebutjar les concepcions tradicionals de l'art i les interaccions artístiques.

Fàbrica de Creació Ateneu Popular 9 Barris

Address:
C Portlligat, 11*15
:
Nou Barris
Area:
La Trinitat Nova
Post Code:
08042
City:
Barcelona
Where
Fàbrica de Creació Ateneu Popular 9 Barris
When
From 26/01/2019 to 12/05/2019.

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year