D’A Barcelona International Arthouse Film Festival 2024

Traductor de Google:

Film. Prominent names include Hong Sangsoo, Wang Bing, Cristi Puiu, Catherine Corsini, João Canijo, Angela Schenelec, Cristi Puiu o Lisandro Alonso.

From 4 to 14 April, the 14th edition of the Barcelona D'A Film Festival will take place, showcasing the best in independent and art cinema. It is an opportunity to discover films awarded at major international festivals and emerging filmakers with solid future promises.

The D'A 2024 will present 73 feature films and 59 shorts, with 10 Spanish films, 3 of which are world premières.

The opening will feature the film Segundo premio by Isaki Lacuesta and Pol Rodríguez, and the festival will close with Nina by Andrea Jaurrieta, winner of the Critics' Award at the Malaga Festival.

The D’A honorary award will be for Alice Rohrwacher, who will receive the accolade during a talk led by film critic Manu Yáñez.

Check out the programme.

Schedule

El D’A – Festival de Cinema de Barcelona continua sent un aparador del millor cinema independent i és una oportunitat per descobrir el millor de l’any, els grans noms que han triomfat en els grans festivals internacionals i algunes de les propostes més arriscades de l’any. Entre els primers títols, noms imprescindibles del cinema contemporani com Nuri Bilge Ceylan amb  Sobre la hierba seca, pel·lícula estrenada a Canes 2023, on va guanyar el premi a la millor actriu; Lisandro Alonso ( Jauja), que es retroba amb Viggo Mortensen a la majúscula  Eureka, per recórrer de nord a sud el continent americà, acompanyat de Chiara Mastroiani; la directora francesa Catherine Corsini ( Un amor de verano) amb Le retour, una història intergeneracional que combina el retrat identitari i el coming-of-age; o  Critical Zone, del director Ali Ahmadzadeh, un dels noms més destacats del cinema iraní, l’obra del qual està prohibida al seu país. La seva nova pel·lícula va guanyar el Lleopard d’Or al darrer festival de Locarno i va ser premiada a la Seminci.

De l’Argentina ens arriben dues magnífiques pel·lícules, possiblement irrepetibles amb els temps que s’acosten. Després de  Juana a los 12 (Premi Talents al D’A 2015), Martin Shanly torna al festival amb Arturo a los 30, una indagació sobre la precarietat i la incomoditat social que envolta a un determinat jovent no tan jove. Per la seva banda, la directora Paula Hernández s’emporta Sergi López a l’Argentina més profunda a  El viento que arrasa, on protagonitza un tens relat sobre fanatisme i descobertes sexuals i sentimentals.

De cinematografies molt més esquives ens arriben pel·lícules que no deixen indiferent, com l’estrena a Espanya de  Snow Leopard, obra pòstuma del director tibetà Pema Tseden i guanyadora al Festival de Tòquio (amb Albert Serra al jurat!). Una pel·lícula autèntica i humanista que enfronta el món rural i les noves tecnologies. I des de Grècia ens arriba  Animal, la nova pel·lícula de Sofia Exarchou (premiada a Sant Sebastià pel seu primer film), per continuar indagant en la cara fosca de la societat grega, ara a través d’una precaritzada treballadora del sector turístic, interpretada per Dimitra Vlagopoulou, premiada a Locarno. També premiat a Locarno, el prometedor debut d’Éléonore Saintagnan amb  Camping du lac, una docuficció amb un relat fascinant amb aura de conte i consciència climàtica.

Graella amb els horaris de la programació

Sala Paral·lel 62

Address:
Avinguda del Paral·lel, 62
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Sala Paral·lel 62
When
From 04/04/2024 to 14/04/2024

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year