Dates de la Festa Major

Traductor de Google:

L’actual festa major combina la tradició i la modernitat i permet fer un retrat molt complet de la vida cultural i associativa dels barris. La festa se celebra als diferents barris de les Corts i amb escenaris diversos, a les places carrers i equipaments. Així, les places de Can Rosés, de la Concòrdia i de Comas són el cor de l’antic nucli i formen l’eix on es du a terme una part de la festa al barri de les Corts, juntament amb altres espais, com ara la plaça Sòl de Baix i la plaça de les Corts, entre altres. També hi són partícips els barris de La Maternitat i Sant Ramon, on destaquen els escenaris al carrer Benavent i la plaça de les Ceràmiques Vicenç, la Gran Via de Carles III i el carrer de Cardenal Reig i a Pedralbes, la plaça del Mirall de Pedralbes. Entre els actes més rellevants, hi ha el Toc d’inici, el pregó de Festa Major, el matí de festa major amb el ball de l’Àliga de la ciutat i els gegants, el correfoc unitari, la diada castellera, la música i concerts per a tots els gustos, el foc i els tabals, el concert líric i el castell de focs o l’homenatge a les entitats i la proclamació del Cortsenc i Cortsenca d’Honor 2022.

Gairebé una vuitanta d’entitats, les comissions de festes, el veïnat, els equipaments culturals i esportius, el teixit comercial i el Districte de les Corts han fet possible que novament, i des de fa més de dos segles, la Festa Major de les Corts sigui una realitat. També, els patrocinadors de la festa: El Corte Inglés, el RACC i l’Illa Diagonal.

Alguns dels actes…

Aquest 2022 tornarem a viure el tret de sortida de la festa amb el Toc d’inici a la plaça Comas, fruit de la col·laboració de les diferents colles de diables del districte i La Caldera, que inclou un mapping a la façana de l’Ajuntament, un cercavila i un espectacle de foc i llum a la plaça Concòrdia, i que dona la benvinguda a la festa.

A més, els Pavellons Güell i el Monestir de Pedralbes tornen a obrir les seves portes perquè tot el veïnat els conegui. I enguany el Monestir torna a ampliar el seu espai de festa amb un escenari a la plaça del Monestir, que acollirà el concert de la Banda Municipal de Barcelona. Tornen els castellers, els gegants, les sardanes, les puntaires, els concerts i moltíssimes activitats més.

Novetats de la FM

Però la festa també arriba amb novetats!!! Dins la tasca del Districte per combatre la soledat no volguda, enguany es farà un concert a càrrec del grup musical “La Quinta Cuerda”, un grup originari del barri de les Corts. En aquest escenari, l’Òscar León, dissenyador de moda i veí del barri, farà una presentació de la seva creació artística “Contra la Soledat a les Corts. Reconnectem”. A més, entitats com la Fundació Suñol proposen diverses activitats i també es podrà conèixer el nou projecte del barri de La Maternitat i Sant Ramon el VilaVeïna. El veïnat també podrà conèixer el projecte “Ludoteca digital i accessible per a tothom”, que ha permès fer la ludoteca Guitard més accessible.

El comerç del territori torna a ser un dels protagonistes de la festa, amb una desena de mostres de comerç, fires d’artesans, activitats i tallers per a tots els públics.

Consulta aquí el programa

Diferents carrers de Les Corts

Address:
Pl Concòrdia, 1
:
Les Corts
Neighborhood:
les Corts
City:
Barcelona
Where
Diferents carrers de Les Corts
When
From 30/09/2022 to 12/10/2022

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year