'The Dancing Egg'

Traductor de Google:

Traditions. One of Barcelona’s oldest traditions, the festivity of Corpus Christi, is back to fill the city with flowers and cultural activities.

The Dancing Egg is a Barcelona tradition linked to the festivity of Corpus Christi. It consists of making a hollow eggshell “dance” on the spouts of water in the fountains in the cloisters and gardens of unique and historical buildings.

The fountains are decorated with fruit and flowers, filling the air with the fragrance and texture of spring.

SOME OF THE PLCES YOU CAN SEE ‘THE DANCING EGG’

  • Barcelona Cathedral (Pla de la Seu, 3)
  • Museu Frederic Marès (Plaça de Sant Iu, 5)
  • Casa de l'Ardiaca (Carrer de Santa Llúcia, 1)
  • Arxiu de la Corona d'Aragó (Carrer dels Comtes, 2)
  • Ateneu Barcelonès (Carrer de la Canuda, 6)
  • Museu Marítim (Avinguda de les Drassanes , 1)
  • Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9)

ADAPTING THE CELEBRATIONS TO THE CURRENT DROUGHT

Once again, the festival will be adapted as it returns to patios and gardens through innovative formats, with adapted Dancing Eggs, flower carpets, bell-ringing, exhibitions, presentations, dances, and the procession.

Ja s’apropa la  festivitat de Corpus 2024, que enguany s’escau el dijous 30 de maig. La programació tindrà lloc del  dijous 30 de maig al diumenge 2 de juny, dies en què la festa tornarà a omplir carrers i places amb més força que mai.

L’ou com balla

De nou, l’element més genuïnament barceloní,  l’ou com balla, s’ha hagut d’adaptar al context d’emergència climàtica de la  sequera. Davant aquesta situació excepcional, les entitats han buscat diferents solucions, segons les possibilitats de cada espai, per tal de preservar la celebració de la festa. Allà on l’aigua es pot reciclar per regar, se n’ha minimitzat la quantitat, mentre que d’altres espais s’han vist obligats a guarnir amb flors les fonts seques o bé a fer ballar l’ou amb aire.

600 anys de gegants a Barcelona

Enguany, el tema central del Corpus barceloní serà els  600 anys de gegants a Barcelona. Aquest 2024 es commemora els 600 anys de la primera referència escrita d’un gegant a la ciutat i al món. La referència la trobem al Llibre de les Solemnitats de Barcelona què inclou una relació dels elements municipals que van concórrer a la  processó del Corpus de 1424. Hi apareix “Lo rey David ab lo Giguant”, que segons els estudiosos és la primera referència gegantera del món i la  primera referència d’un gegant de la Ciutat de Barcelona.

Per celebrar l’aniversari com cal, a banda de les tradicionals sortides dels gegants per la Vigília i la Processó, enguany hi haurà diverses exposicions dedicades a l’efemèride. Al Museu Etnològic i de Cultures del Món (seu Montjuïc) s’inaugurarà l’exposició “ Barcelona Ciutat Gegant. 600 anys de festa i tradició” que és una mostra de gran format que pretén introduir el món geganter als visitants amb diversos elements, alguns dels quals seran interactius. L’exposició compta amb diversos gegants de Barcelona i d’altres internacionals, que es mostren per primera vegada a la ciutat gràcies a la col·laboració de la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona.

A la Casa de l’Ardiaca, seu de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, s’hi podrà veure el document original del 1424, emmarcat en la mostra “ Papers de gegants”. Es tracta d’una producció de petit format que pretén posar en valor la recerca amb la presentació d’altres llibres i documents relacionats amb els gegants. Al Museu Diocesà de Barcelona s’hi podrà veure l’exposició “ Ara ballen! Els gegants a la processó de Corpus”, que explica el paper passat i present d’aquestes figures a la processó. A més, la Casa dels Entremesos acollirà l’exposició “ Gegants del Món”, una mostra que repassa el panorama geganter arreu d’Europa i en els diversos continents. Es tracta d’una producció de l’Agrupació de Colles Geganteres de Catalunya i els Gegants del Pi.

Barcelona

Address:
Pl Sant Jaume, 1
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Barri Gòtic
City:
Barcelona
Where
Barcelona
When
From 30/05/2024 to 02/06/2024

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year