'Adolf Fargnoli. From Noucentisme to the avant-garde'

Traductor de Google:

Woodcarving and jewellery. The fascinating universe of Adolf Fargnoli, an artist who was originally from Italy and left his mark on Girona's Noucentisme movement.

Discovered by the architect Rafael Masó, Adolf Fargnoli emerged as a wood carving virtuoso, especially renowned for his magnificent caskets with metal trimming and silk-lined interiors.

With fifty national and international exhibitions between 1918 and 1933, Fargnoli became one of the legends of Girona's Noucentisme movement, acclaimed by critics, artists and intellectuals.

In 1932, he became a designer fascinated by the aesthetics of Hollywood. Based in Barcelona, he developed his "D'Annali” creations, a line of jewellery for women which, unfortunately, never came to fruition.

Schedule

Descobreix la Història d'Adolf Fargnoli: de la Talla a la Bijuteria.

L'exposició que el Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) presenta, ens trasllada a l'univers fascinant d'Adolf Fargnoli, un artista d'origen italià que va deixar una empremta significativa al cor del Noucentisme gironí. Descobert per l'arquitecte Rafael Masó, Fargnoli va emergir com un virtuós de la talla de fusta, destacant especialment per les seves magnífiques arquetes amb aplicacions metàl·liques i interiors folrats de seda, cada una amb un nom poètic que les caracteritzava.

Amb cinquanta exposicions tant a nivell nacional com internacional entre 1918 i 1933, Fargnoli es va convertir en un mite de la Girona noucentista, aclamat per crítics, artistes i intel·lectuals. No obstant això, el 1932 va marcar un punt d'inflexió en la seva trajectòria quan es va transformar en un dissenyador fascinat per l'estètica de Hollywood. Radicat a Barcelona, va desenvolupar les seves creacions "D'Annali", una línia de bijuteria femenina que, malauradament, no va arribar mai a materialitzar-se.

El 1933, una crisi emocional i la seva natura bohèmia el van conduir a una depressió profunda. Malgrat la seva producció literària personal, la guerra i la postguerra van significar una davallada creativa, amb només una breu recuperació cap al 1945. Fargnoli va morir silenciosament el 1951.

El MNAC ens presenta una versió ampliada de l'exposició que es pot veure a Girona del 30 de desembre de 2023 al 20 d'abril de 2024. Aquest projecte acompanya una coedició de catàleg realitzada per ambdues institucions i Úrsula Llibres, oferint als visitants una oportunitat única de plongar-se en la rica història d'aquest artista multifacètic.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Address:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
el Poble-sec
City:
Barcelona
Where
Museu Nacional d'Art de Catalunya
When
From 14/06/2024 to 20/10/2024

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year