‘Barcelona ciutat gegant. 600 anys de festa i tradició‘

Traductor de Google:

Traditional culture. The display invites us to delve into a giant route to discover anecdotes, details and curious facts, some of them little or hardly known.

Barcelona ciutat gegant. 600 anys de festa i tradició is intended as one of the cornerstones in the programme to mark 600 years of giants in Barcelona, an exhibition offering a 360-degree perspective on the history, tradition, present and future of the world of giants as an iconic part of our traditional festivals.

You’ll find various inactive Barcelona giants, such as the City Giants from 1984 and 1999, the original heads of the old Casa de la Caritat giants, now restored, plus other surprises.

The display also aims to offer more in-depth knowledge of the world of giants and the people that look after them, with anecdotes and curious facts about the city’s giant festival figures, contextualised throughout history.

Further information.

Schedule

“Barcelona, ciutat gegant. 600 anys de festa i tradició” vol ser un dels eixos vertebradors dels sis-cents anys de gegants a Barcelona, on es pugui tenir una perspectiva de 360º sobre la història, la tradició, el present i el futur del món geganter com a element emblemàtic de les nostres festes populars.

A més a més, l’exposició, vol aprofundir en el coneixement del món dels gegants i de les persones que en tenen cura, i descobrir anècdotes i curiositats al voltant de les grans figures festives de la ciutat, contextualitzant-ho tot al llarg de la història. 

En commemoració als sis-cents anys d'existència provada documentalment de gegants festius tant a la ciutat de Barcelona com a Europa, aquesta mostra explica com la realitat festiva ha evolucionat al llarg dels segles, dotant-se de nous significats fins al punt que els gegants han esdevingut una de les icones indiscutibles de la identitat de la festa barcelonina.

Les primeres referències documentals de gegants a Barcelona les trobem vinculades a la processó que se celebrava amb motiu de la festa del Corpus Christi. En el Llibre de les solemnitats de Barcelona apareix citat que l’any 1424 va concórrer a la processó un Rey David ab lo Giguant, entre altres representacions teatralitzades que depenien del comú, sense cap mena de dubte, un gegant Goliat. Aquesta referència documental és, ara per ara, la primera que fa esment d’un gegant processional a Europa.

Museu Etnològic i de Cultures del Món *Parc Montjuïc

Address:
Passeig de Santa Madrona, 16*22
:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
el Poble-sec
City:
Barcelona
Where
Museu Etnològic i de Cultures del Món *Parc Montjuïc
When
From 30/05/2024 to 18/05/2025

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year