‘Confluències. Escultura contemporània de la col·lecció Bassat’

Traductor de Google:

Escultura. L'exposició presenta peces de Joan Miró, Henry Moore, Eduardo Chillida o Joan Brossa, entre d'altres.

Confluències transita per les sales del Museu Frederic Marès on l’escultura contemporània de la col·lecció Bassat s’atura davant d’algunes de les obres medievals, del Renaixement, el barroc i el segle XIX, per establir un seguit de confluències i fer que el públic s’impliqui en el flux de les obres aparellades.

D’una banda, es tracta d’una invitació a admirar vint-i-cinc confluències a través d'una trentena d’escultures de la col·lecció reunida per Carmen i Lluís Bassat, una de les més completes de Catalunya en el seu àmbit. Obres de dimensions abastables, la majoria creades al llarg del segle XX per artistes com J oan Miró, Henry Moore, Pablo Gargallo, Julio González, Eduardo Chillida, Josep Maria Subirachs, Manolo Valdés, Joan Brossa o Aurèlia Muñoz i, també, per escultors actius durant l'arrencada del segle actual.

I de l’altra, el discurs expositiu ofereix noves lectures del Museu alhora que permet revisitar els gairebé mil anys que abasta el fons d’escultures reunides per Frederic Marès, també destacat escultor i “col·leccionista de col·leccions”.

En paral·lel a l’exposició, s’organitzaran activitats com visites guiades o tallers infantils, que podeu consultar aquí.

Schedule

Others

Occur on:
Museu Frederic Marès.
Tickets sold at:
Museu Frederic Marès.

Aquesta exposició transita per les sales del Museu Frederic Marès on l’escultura contemporània de la col·lecció Bassat s’atura davant d’algunes de les obres medievals, del Renaixement, el barroc i el segle XIX, per establir un seguit de confluències.

El verb “confluir” designa la unió entre dos rius, dos fluxos d’aigua que sumen els seus respectius cursos. I la voluntat de  Confluències és precisament que el públic s’impliqui en el flux de les obres aparellades.

D’una banda, es tracta d’una invitació a admirar la trentena d’escultures de la col·lecció reunida per Carmen i Lluís Bassat, una de les més completes de Catalunya en el seu àmbit. Obres de dimensions abastables, la majoria creades al llarg del segle XX per artistes com Joan Miró, Henry Moore, Pablo Gargallo, Julio González, Eduardo Chillida, Josep Maria Subirachs, Manolo Valdés, Joan Brossa o Aurèlia Muñoz i, també, per escultors actius durant l'arrencada del segle actual.

I de l’altra, el discurs expositiu ofereix noves lectures del Museu alhora que permet revisitar els gairebé mil anys que abasta el fons d’escultures reunides per Frederic Marès, també destacat escultor i “col·leccionista de col·leccions”.

Es tracta d’obres que estan en diàleg, però això no vol dir que sempre hi estiguin d’acord. De vegades hi ha simple convivència, d’altres, contrast; també correspondències, intrusions...

Cada obra d’art ha estat creada en un determinat context cultural, religiós, social, econòmic, i sempre amb un propòsit concret. En aquesta exposició, a més d’entendre la seva circumstància, t’animem a deixar-te endur pel que et suggereixin aquestes confluències.

Museu Frederic Marès

Address:
Plaça de Sant Iu, 5
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Barri Gòtic
City:
Barcelona
Where
Museu Frederic Marès
When
From 18/11/2022 to 21/05/2023

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year