‘Consuelo Kanaga. Copsar l’esperit’ [Consuelo Kanaga, Capturing the Spirit]

Traductor de Google:

Photography. The first comprehensive retrospective of the American's work in Europe.

The exhibition looks back on photographer Consuelo Kanaga’s six decades of dedication to her profession.

Passionate about social justice, more than photography, it was people and their problems that really interested Kanaga: social marginalisation, poverty, racial harassment and inequality, above all as these have impacted on African Americans in the USA.

Consuelo Kanaga was one of the few women to become professional photojournalists, and moreover she achieved this in the USA back in the second decade of the 20th century. She was also one of the few women to maintain a close relationship with avant-garde circles in San Francisco and in New York, and it was their friendship and professional support opened doors for important female photographers such as Imogen Cunningham o Dorothea Lange.

Further information.

Schedule

Consuelo Kanaga. Copsar l’esperit recorre les sis dècades de treball d’aquesta figura fonamental en la història de la fotografia moderna. Figura poc convencional, profundament compromesa amb la justícia social, Kanaga (1894-1978) va aconseguir exercir professionalment el fotoperiodisme en una data tan primerenca com la dècada de 1910. Va ser també una de les poques dones que va mantenir una estreta relació amb els cercles d’avantguarda nord-americans, tant a San Francisco, amb el Grup f.64, com a Nova York, amb la Photo League. En aquests contextos, la seva amistat i suport professional va obrir el camí a altres fotògrafes rellevants d’aquells anys. Tot i això, les desigualtats de gènere i les convencions socials van limitar la seva capacitat per dedicar-se plenament a la tasca artística. Va exercir treballs a jornada completa i destinava els caps de setmana a la feina personal.

L’exposició, organitzada a partir de la col·lecció del Brooklyn Museum, que ha custodiat el seu arxiu, compta amb prop de 180 fotografies (majoritàriament impressions d’època) i material documental divers. Alhora que recorre i contextualitza el treball de Consuelo Kanaga i presenta algunes de les seves imatges icòniques, incideix també en el paper de la fotografia a la representació del món afroamericà.

KBr - Barcelona Photo Center

Address:
Av Litoral, 30
:
Sant Martí
Neighborhood:
la Vila Olímpica del Poblenou
City:
Barcelona
Where
KBr - Barcelona Photo Center
When
From 15/02/2024 to 12/05/2024

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year