'Dinosaurs of Patagonia'

Traductor de Google:

Paleontology. The star of the exhibition is a replica of a Patagotitan mayorum, a dinosaur thirty-eight metres long.

Dinosaurs of Patagonia explores the work of palaeontologists, revealing how they reconstruct the past and how science works, a journey into the past which transports us to the kingdom of the most impressive reptiles to ever roam the Earth.

The display also presents thirteen modules centring on the main dinosaurs that have been found in Patagonia, grouped into carnivorous species, giant sauropods and other smaller herbivorous species. It also includes fifteen skeletal moulds of dinosaurs and a selection of original fossils enabling visitors to discover how changes in evolution came about among different groups of dinosaurs, as well as the peculiarities of the unique and surprising Patagonia dinosaurs.

Further information.

Schedule

Others

Occur on:
CosmoCaixa Barcelona.

La Patagònia ha proporcionat el millor registre de dinosaures de l’hemisferi sud. Aquí, els paleontòlegs, llegint a les roques, han desvelat històries fascinants del passat.

Dinosaures de la Patagònia” no és una exposició més de dinosaures. És una immersió profunda en la feina paleontològica que comporta llegir els secrets de les roques.

La història de la Terra està escrita a les roques, i els paleontòlegs es passen una gran part de les seves vides aprenent a llegir aquestes històries del passat natural del planeta. Els dies intensos en les campanyes paleontològiques estan plens de desafiaments, emocions i descobriments. Però, quan se’n va el sol, l’equip es reuneix al voltant de la foguera per fer un àpat reconfortant, xerrar o revisar les notes i les fotos que han fet durant el dia. De vegades fins i tot celebren amb emoció alguna gran troballa.

“Dinosaures de la Patagònia” és un recorregut per la feina dels paleontòlegs que ens descobreix com funciona la ciència i com reconstrueixen el passat els paleontòlegs, i també ens presenta les rèpliques dels esquelets dels dinosaures més importants trobats en aquest territori i els fòssils originals. L’estrella de l’exposició és una rèplica d’un exemplar de Patagotitan mayorum, de trenta metres de longitud. Un tità de la Patagònia que no deixarà ningú indiferent.

CosmoCaixa Barcelona

Address:
Carrer d'Isaac Newton, 26
:
Sarrià-Sant Gervasi
Neighborhood:
Sant Gervasi - la Bonanova
City:
Barcelona
Where
CosmoCaixa Barcelona
When
From 26/10/2023 to 02/06/2024

Website

Web venda d'entrades:
https://cosmocaixa.org/

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year