‘Horitzó i límit. Visions del paisatge’

Traductor de Google:

Art and Nature. Works by Tacita Dean, Patricia Dauder, Miquel Barceló, Joan Fontcuberta, Bleda & Rosa, Cristina Lucas, Perejaume, Andreas Gursky, and Rémy Zaugg, among many others, will be on display.

The landscape is an invention of art that has shaped our perception of nature and our capacity to feel emotions in the face of natural phenomena.

The title, Horitzó i límit. Visions del paisatge [Horizon and Boundary. Visions of the Landscape], aims to emphasise how we perceive the territory. Faced with the immensity of the world, humans can only learn about it by framing their view and representing what is ultimately an illusion. The exhibition is divided into thematic sections that address the fiction of the landscape, the perception and experience of the landscape, and the human impact on nature.

Further information.

Schedule

Others

Occur on:
CaixaForum Barcelona.

El paisatge és un invent de l’art que ha determinat la percepció que tenim de la natura i la nostra capacitat d’emoció davant dels fenòmens naturals. 

El germen de l’exposició és una selecció d’obres de paisatges de la Col·lecció d’Art Contemporani Fundació ”la Caixa”, la visió sobre el paisatge de la qual queda ampliada amb préstecs procedents d’artistes i col·leccions de diferents institucions.

En la cultura europea, el paisatge es va començar a valorar com un gènere pictòric a partir del segle XVII i va assolir la màxima expressió al segle XIX, des del romanticisme fins a l’impressionisme. Actualment, el paisatge natural ha tornat a la palestra gràcies a les possibilitats de fabulació que permet la tecnologia digital, com també per la inquietud que genera el deteriorament de la natura i l’amenaça mediambiental del canvi climàtic. Si en un principi el paisatge va permetre somiar la idea de paradís i va donar forma a llocs desconeguts o remots, avui tornar a cobrar rellevància en l’art amb la hibridació d’imatges i la possibilitat de crear noves ficcions.

El títol, “Horitzó i límit”, vol emfatitzar la manera com percebem el territori. Davant la immensitat del món, l’ésser humà només el pot aprendre enquadrant la mirada i representant el que, en definitiva, és una il·lusió. La mostra està dividida en seccions temàtiques que aborden la ficció del paisatge, la percepció i la vivència del paisatge, com també l’impacte humà en la natura.

CaixaForum Barcelona

Address:
Avinguda de Francesc Ferrer i Guàrdia, 6*8
:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
la Font de la Guatlla
City:
Barcelona
Where
CaixaForum Barcelona
When
From 01/05/2024 to 01/09/2024

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year