Exposició "ID Project", de Jordi Bernadó

Traductor de Google:

Schedule

Others

Occur on:
Sala Oval.

El museu presentarà a la Sala Oval un projecte fotogràfic de l’artista Jordi Bernadó que proposa una sèrie de retrats de personatges aparentment desvinculats entre ells, units únicament pel diàleg amb la càmera i per la resposta a una única pregunta: Quin és el teu lloc al món? Alguns d’aquests personatges són figures cèlebres: autors, cineastes, polítics, activistes. Tots es troben d’esquena a la càmera, dempeus, diminuts i irreconeixibles.

Els retratats -Jimmy Wales, Stephen Hawking, Ferran Adrià, Rosario Quispe, Pedro Opeka, Chimamanda Ngozi Adichie, Gretchen Cara Daily, Nada Al-Ahdal, Woody Allen, Muhammad Yunus, Gao Xingjian, Steven Pinker, Vivian Gornick i Reed Brody- van escollir on s'havia de fer la fotografia. 

A  partir de la construcció d’un mapa heterogeni i fragmentat, el fotògraf explora la identitat humana, allò que suposadament ens fa ùnics. Aquest projecte aborda qüestions de gran rellevància avui, com ara el clima, la biodiversitat o els drets humans, i que alhora són temes centrals en el treball del museu.

Els retrats que formen part d’aquest projecte van ser realitzats als llocs triats pels personatges retratats, i funcionen com un repositori de records i relats. L’artista treballa a partir de la idea que “tots tenim un lloc al món, un lloc al qual estimar, enyorar, un lloc a on tornar”. En aquest cas, el significat de cada escenari queda capturat en la fotografia, però no revelat. Es tracta d’un secret entre el protagonista i l’artista. Com a peces d’un trencaclosques, cada imatge explica una història única, la història d’un personatge, d’un lloc, d’una fotografia, però juntes creen un arxiu complet.

Les fotografies d’ID Project pertanyen a la Col.lecció d'Art Banc Sabadell, que s’ha implicat des de l’inici en el projecte per fer-lo realitat.

Museu Nacional d'Art de Catalunya - Sala Oval

Address:
C Mirador Palau Nacional, 6
:
Sants-Montjuïc
Neighborhood:
el Poble-sec
City:
Barcelona
Where
Museu Nacional d'Art de Catalunya - Sala Oval
When
From 15/06/2022 to 04/09/2022

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year