Exposició 'Joan Solà i el català, aprendre i ensenyar'

Traductor de Google:

Schedule

El 2010, ara fa poc més de deu anys, moria a Barcelona Joan Solà i Cortassa. No feia gaire que s’havia jubilat com a professor de la Universitat de Barcelona, però es trobava encara en un moment de plenitud intel·lectual i creativa. Havia nascut el 10 de gener de 1940 a Bell-lloc d’Urgell (el Pla d’Urgell). Es llicencià en Filologia Clàssica el 1965, i cinc anys més tard es doctorava amb una tesi sobre els problemes de la gramàtica catalana.

Solà, autor de nombrosos treballs acadèmics, es va caracteritzar per una voluntat de trencar fronteres i de transmetre el seu coneixement a àmplies franges de la societat. La seva voluntat va ser sempre la d’aprendre de tots per poder ensenyar a tothom. Amb aquest objectiu es va fer present en els mitjans de comunicació, amb la qual cosa, a més de ser un filòleg reconegut pels seus col·legues acadèmics, es va convertir en un lingüista ben conegut pel públic en general. El 2016 les seves hereves van donar el seu fons personal a la BC.

La Biblioteca de Catalunya, a través de la seva política d’exposicions, vol contribuir al descobriment i coneixement del ric i divers patrimoni escrit, musical, sonor, audiovisual i gràfic que constitueix la seva col·lecció de més de quatre milions de documents.

Biblioteca Nacional de Catalunya

Address:
C Hospital, 56
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Biblioteca Nacional de Catalunya
When
From 28/05/2021 to 29/07/2021

Website

Web:
http://www.bnc.cat

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year