Mark Tennant

Traductor de Google:

Painting. The exhibition celebrates the diversity of contemporary figurative art.

Mark Tennant is emerging as a contemporary maestro who defies dominant trends. Despite his grounding in traditional techniques, the artist has managed to surprise us with some of the most intriguing and relevant works in today’s urban culture.

Composed of broad brush strokes and audacious areas of colour, his paintings conjure up a style reminiscent of impressionism, capturing the essence of the avant-garde movement from the 20th century. Far from seeking realism, Tennant delves into the transmission of emotions implicit in colours and shapes, illuminating captivating portraits of contemporary urban youth.

This exhibition invites us to become immersed in the contrast between the classic and the contemporary, defying the notion that only mainstream modern art trends can explore the richness of urban culture.

Further information.

Schedule

Others

Occur on:
Museu Europeu d'Art Modern.

Mark Tennant, format en institucions venerables com el Mayland Institute College of Art de Baltimore i la New York Academy of Art, emergeix com un mestre contemporani que desafia les tendències dominants. La seva destacada carrera inclou un període com a director del Grau de Pintura a la Academia de Arte de la Universitat de San Francisco, i les seves obres han estat exposades en llocs tan prestigiosos com el Salon d’Automne de París.

Tot i la seva arrelament a tècniques tradicionals, Tennant aconsegueix sorprendre'ns amb algunes de les obres més intrigants i rellevants de la cultura urbana actual. Les seves pintures, compostes amb amplis brotades i audaces zones de color, evocan reminiscències de l'impressionisme i capturen l'essència del moviment de les avantguardies del segle XX. Lluny de buscar el realisme, Tennant s'endinsa en la transmissió d'emo- cions implícites en colors i formes, il·luminant retrats captivadors de la joventut urbana contemporània.

Aquesta exposició ens convida a submergir-nos en el contrast entre el clàssic i el contemporani, desafiant la noció que només les corrents artístiques modernes poden explorar la riquesa de la cultura urbana. Descobrim junts com la mestria de Tennant, arrelada en la història de l'art, il·lumina noves perspectives sobre la vida a la ciutat.

Museu Europeu d'Art Modern

Address:
Carrer de la Barra de Ferro, 5
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
City:
Barcelona
Where
Museu Europeu d'Art Modern
When
From 18/01/2024 to 12/05/2024

Website

Web:
http://www.meam.es

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year