'Nancy Holt / Inside Outside'

Traductor de Google:

Sculpture and installation. The first major European exhibition that explores the artistic legacy of Nancy Holt through an extensive selection of works produced between 1966 and 1992.

Nancy Holt (Worcester, Massachusetts, 1938 - New York, 2014) was a key figure in the New York art scene and an innovator of site-specific installation and the moving image.

Across five decades she asked questions about how we might understand our place in the world, investigating perception, systems, and place. Nancy Holt / Inside Outside presents a major selection of her work that reveals the wide range of her artistic practice, including concrete poetry, sound pieces, photography, film, video, sculpture, installations, land art, architectural interventions, artist’s books and sketches. The exhibition also presents documentation on her working practices.

More information.

Schedule

Nancy Holt (Worcester, Massachusetts, 1938 – Nova York, 2014) va ser una figura clau en l’ escena artística novaiorquesa i pionera en el camp de la instal·lació  site-specific i la imatge en movimentInside Outside és la mostra més completa de la seva pràctica a Europa fins avui, amb una ambiciosa presentació de la seva polifacètica obra. L’exposició inclou una selecció de treballs realitzats entre 1966 i 1992, entre les quals hi ha cinema, vídeo, fotografia, poesia concreta, obres sonores, escultura i instal·lacions de grans dimensions, així com dibuixos i documentació dels seus projectes de Land Art. Dues obres de la seva sèrie  System Works –instal·lacions  site-specific– es mostraran aquí en la seva primera recreació pòstuma. És el cas de  Ventilation System, una escultura de caràcter lúdic que ocuparà diverses plantes, tant interiors com exteriors, en un diàleg amb l’arquitectura del MACBA.

La percepció i els límits entre el «dins» i el «fora» constitueixen el fil conductor de l’exposició. La mateixa Nancy Holt va ser una figura que es trobava «dins» i «fora» del sistema de l’art. Va ser una  artista clau del Land Art i l’art conceptual, i tanmateix la seva obra no va aconseguir mai el reconeixement que van obtenir altres artistes masculins coetanis, una anomalia que aquesta exposició pretén esmenar. Subratllant l’interès de Holt per la percepció, la llum i l’espai,  Nancy Holt. Inside Outside presenta una sèrie d’obres fotogràfiques inèdites. També es mostraran aquí per primera vegada les sèries  Alaskan Pines (1986),  Athabascan/Russian Orthodox Graveyards (1986) i  Miami Puddles (1969), juntament amb obres sonores i fílmiques dels seus viatges pel paisatge nord-americà.

Holt sentia fascinació pels sistemes. Li interessaven especialment el temps mesurat i l’astronòmic, el llenguatge i la percepció, l’economia i l’energia. A mitjans dels anys seixanta, va treballar com a editora literària assistent per a la revista  Harper’s Bazaar i el 1966 va començar a escriure poesia concreta. Poc després va ampliar la recerca sobre el llenguatge de la pàgina al paisatge, guiant els seus amics per llocs desconeguts a través d’instruccions escrites. A principis dels setanta, Holt va crear els  Locators, escultures fetes de tubs d’acer industrial en forma de T pels quals cal mirar amb un sol ull: els anomenava «dispositius per veure-hi». Els  Locators la van portar a produir projectes ambientals a gran escala directament en el paisatge, com  Sun Tunnels (1973-1976) i la instal·lació reflectant  Mirrors of Light (1973-1974), que ocupa tot l’espai expositiu.

La publicació  Nancy Holt. Inside Outside explorarà el llegat artístic de Holt a través d’una àmplia selecció d’obres del 1966 al 1992. Inclourà textos de  Karen di Franco i  James Nisbet que suposen una gran aportació a la bibliografia d’aquesta artista, així com una tria de textos de la mateixa Holt i un assaig de Teresa Grandas, co-comissària de l’exposició.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Address:
Plaça dels Àngels, 1
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
When
From 13/07/2023 to 07/01/2024

Website

Web venda d'entrades:
https://www.macba.cat

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year