‘Why war?’

Traductor de Google:

Contemporary art. Memories, legacies and portrayals of armed conflict

The artworks shown in the exhibition Why war? interrogate the multifaceted phenomenon of war, and through various aesthetic experiences they seek to create spaces for clarity and thought that question the persistence of armed conflict

Participating artists: Francesc Abad, Kader Attia, Isabel Banal, Bleda and Rosa, Juan Manuel Echavarría (with Gabriel Ossa and Fernando Grisález), Alfredo Jaar, Rula Halawani, Shirin Neshat, Fernando Sánchez Castillo, Francesc Torres.

Further information.

Schedule

Others

Occur on:
Sala Casanova.

Des de fa 12.000 anys, la guerra ha donat forma a la majoria dels aspectes de la vida social i segueix tenint una gran força modeladora en els comportaments humans. La guerra és omnipresent en el món actual i no és aliena a l’economia imperant. Mai, com ara, no ha estat tan visible i, al mateix temps, tan difícil de discernir-ne la seva essencialitat i les seves causes.

La guerra deteriora la democràcia i la justícia, i envileix la memòria; és la norma enmig de la desregulació creixent que és inherent al món de la globalització contemporània. Entre d’altres, nodreix estructures culturals anacròniques com el patriarcat i obre escenaris de devastació com les crisis humanitàries.

La guerra provoca seqüeles profundes –traumàtiques– en tots els àmbits i, alhora, és un “lloc” que desperta fascinació. L’ambivalència la regeix i no hi ha cap camí fàcil per deixar-la enrere. Enfront d’aquesta situació, la pregunta vigent és: per què la guerra?

Les obres d’art contemporani que s’exposen a la mostra Per què la guerra? interroguen el fenomen polièdric de la guerra i, des d’experiències estètiques diverses, plantegen l’obertura d’espais de claredat i pensament que qüestionen la persistència de les violències bèl·liques.

Artistes participants: Francesc Abad, Kader Attia, Isabel Banal, Bleda y Rosa, Juan Manuel Echavarría (amb Gabriel Ossa i Fernando Grisález), Alfredo Jaar, Rula Halawani, Shirin Neshat, Fernando Sánchez Castillo, Francesc Torres.

Consulta el programa d’activitats de l’exposició en aquest enllaç.

El Born Centre de Cultura i Memòria - Sala Casanova

Address:
Plaça Comercial, 12
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
City:
Barcelona
Where
El Born Centre de Cultura i Memòria - Sala Casanova
When
From 15/03/2024 to 29/09/2024

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year