‘Re-enchantments. Artists in ethnological collections’

Traductor de Google:

Contemporary art. An exhibition of contemporary artworks inspired by pieces in the Museu Etnològi collections

Reencantaments. Artistes dins les col·leccions etnològiques (Re-enchantments. Artists in ethnological collections) is part of a mission to continue forging links between the heritage pieces in the collections and the contemporary world, on this occasion linking them with the latest contemporary creations. The main aim is for these contemporary creations to stimulate new readings that activate the entire ethnological content of the collections, giving them new senses and meanings.

Selected and curated by Rosa Lleó, the exhibition space displays pieces created by Agnes Essonti, Chenta Tsai Tseng, Chiara Camoni, Domènec, Lydia Ourahmane, Nikki Luna, Patricia Domínguez, Regina de Miguel and the Ruta de autor collective.

Further information.

Schedule

Aquesta exposició respon a la voluntat de continuar aprofundint en la vinculació de les peces patrimonials de les col·leccions amb la contemporaneïtat, en aquesta ocasió, de manera més precisa, amb la creació més actual. L’objectiu principal és que aquestes creacions contemporànies suscitin noves lectures que activin el conjunt etnogràfic de les col·leccions i hi donin nous sentits i significats.

El relat expositiu gira entorn del diàleg que s’estableix entre les nou propostes artístiques/discursives i les peces històriques, en un concepte d’espai obert, sense àmbits tancats, en el qual la visualitat i les reflexions s’entrecreuen. 

Seleccionades i curades per Rosa Lleó, a l’espai expositiu es despleguen les propostes creades per Agnes Essonti, Chenta Tsai Tseng, Chiara Camoni, Domènec, Lydia Ourahmane, Nikki Luna, Patricia Domínguez, Regina de Miguel i Ruta de autor. 

L’origen de la proposta parteix de la invitació a entrar als espais interns del museu que normalment estan tancats al públic general (és a dir, les reserves on es conserven les col·leccions), on cada artista ha escollit unes peces determinades, d’orígens i significats polièdrics diversos. Aquestes peces de les col·leccions han estat l’arrel, el punt de partida, de les noves creacions. A l’exposició hi conviuen, per tant, unes i altres: les peces històriques s’han integrat a les noves creacions, de tal manera que es presenten resignificades, «reencantades».

Museu Etnològic i de Cultures del Món *c. Montcada

Address:
Carrer de Montcada, 12
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
City:
Barcelona
Where
Museu Etnològic i de Cultures del Món *c. Montcada
When
From 22/03/2024 to 29/09/2024

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year