‘Suburbia. Building an American dream’

Traductor de Google:

Urban planning and social policies. The exhibition traces the cultural history of the ideal of life of the American dream and analyses the validity and the most controversial aspects of this urbanistic model.

Subúrbia. La construcció del somni americà takes us into the imaginary of the idyllic family home and shows how this lifestyle has been sold and promoted by fiction and the entertainment industry. The exhibition goes back to the origins of residential neighbourhoods in the early 19th century, explains how they developed massively in the 1950s and reviews the economic, political and social context that made possible their unstoppable expansion throughout the United States.

The exhibition incorporates historical materials, photographs, illustrations and artistic installations by such outstanding creators as Joel Meyerowitz, Norman Rockwell, Nina Leen, Bill Owens, Todd Hido, Angela Strassheim, Ed Templeton, Gabriele Galimberti, Jessica Chou, Weronicka Gesicka, Gregory Crewdson and Elías León Siminiani.

Further information.

Schedule

Others

Occur on:
Sala d'Exposicions.

Qui no ha desitjat mai el somni americà? Una casa gran amb jardí, piscina i un parell de cotxes al garatge. Un lloc tranquil i segur per viure en família, a prop de la natura i amb un veïnat amistós. L’exposició recorre la història cultural d’aquest ideal de vida reproduït fins a la sacietat a la televisió, la publicitat o el cinema i analitza la vigència i els aspectes més controvertits d’aquest model urbanístic.

«Subúrbia. La construcció del somni americà» ens endinsa en l’imaginari de la casa familiar idíl·lica i mostra com s’ha venut i potenciat aquest estil de vida des de la ficció i la indústria de l’entreteniment. L’exposició es remunta als orígens dels barris residencials a principis del segle XIX, explica com es van desenvolupar massivament als anys cinquanta i repassa el context econòmic, polític i social que en va fer possible la imparable expansió arreu dels Estats Units.

En un moment que cada cop són més nombroses les famílies que persegueixen la seva pròpia versió del somni a la perifèria de les ciutats, resulta pertinent analitzar les contradiccions d’un model urbanístic que va tenir com a raó de ser la segregació social, ètnica o de gènere.

El somni de viure en una casa amb piscina continua molt viu avui dia i s’ha exportat arreu del món. L’exposició mostra l’impacte d’aquest model altament insostenible, basat en continus desplaçaments en automòbil, amb exemples d’urbanitzacions al voltant de Barcelona o Madrid.

A través d’abundant material històric, documentals d’època, fotografies, pintures, pel·lícules i sèries, novel·les i revistes, obres d’art o objectes quotidians, l’exposició ens situa en el paradís mental del suburbi i ens convida a replantejar-nos el valor de la ciutat i l’espai públic avui.

«Subúrbia. La construcció del somni americà» presenta l’obra de destacats creadors que, des de diversos punts de vista, ens ajuden a contemplar de manera crítica el famós estil de vida americà:  Jessica ChouMargaret CrawfordGregory CrewdsonThomas DoyleGerard FreixesRodrigo FresánGabriele GalimbertiAna GalvañWeronicka Gesicka,  Benjamin Grant,  Todd HidoA.M. Homes,  Joel MeyerowitzMatthias Müller,  Blanca Munt,  Alberto Ortega,  Bill Owens,  Sheila Pree Bright,  León Siminiani,  Amy SteinGreg Stimac,  Angela StrassheimDeborah Stratman, Ed & Deanna Templeton,  Kate Wagner i  Christopher Willan.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - Sala d'Exposicions

Address:
Carrer de Montalegre, 5
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona - Sala d'Exposicions
When
From 20/03/2024 to 08/09/2024

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year