‘Udjat. The exoticism of ancient Egypt in Barcelona’

Traductor de Google:
Exhibitions. The Museu Etnològic i de Cultures del Món presents a route around one of the most influential civilisations in history.

Ancient Egypt has always been regarded as a pioneering civilisation in the conceptualisation of wisdom, science, religion and philosophy. From the admiration of Greek thinkers to the research and scientific know-how of the ancient world of the pharaohs on the part of Napoleon, Egyptian culture has travelled through the different periods of history and made a place for itself among them all. Now it reaches Barcelona in an exhibition format.

‘Udjat. The exoticism of ancient Egypt’ provides a sizeable sample of imprints which offer an account of the lives, landmarks and beliefs of the Egyptian civilisation, typified by temples and pyramids, scriptures and the history of mummies and the pharaohs. The organisers have conceived the exhibition as an invitation to reflect on this ever-present civilisation.

Schedule

L´exposició Udjat. L´exotisme de l´antic Egipte a Barcelona és una invitació a la reflexió sobre la pervivència i la constant reinterpretació d´una de les civilitzacions que ha exercit una influència més poderosa i duradora sobre la cultura occidental: l´antic Egipte.

Efectivament, l´antic Egipte estengué el seu influx sobre les cultures de l´antiga Grècia i de l´antiga Roma. Ja els pensadors grecs consideraven Egipte la terra de naixement de la saviesa, la ciència, la religió i la filosofia. A través de la cultura clàssica occidental, el mite cultural egipci va travessar tota l´edat mitjana i tota l´edat moderna fins arribar a l´època contemporània. Així, quan el 1798 Napoleó I decidí d´envair Egipte, va tenir cura que el seu exèrcit anés acompanyat per una comissió d´erudits encarregada de compilar tot el saber científic sobre l´antiga terra dels faraons.

La publicació dels resultats d´aquestes recerques, juntament amb el desxifratge del llenguatge jeroglífic, va encetar a començaments del segle xix una nova etapa de la longeva i vigorosa fascinació occidental envers la cultura de l´antic Egipte –sempre envoltada fins aleshores per un halo de misteri–, en atorgar a aquesta d´ençà d´aquell moment una pàtina científica. L´hora de l´egiptomania i de l´egiptologia havia arribat i el terreny era ja adobat, sobretot a les gran potències europees, com França i Gran Bretanya, i als joves Estats Units independents.

Al llarg de la resta d´aquella centúria s´hi va desenvolupar un creixent moviment d´apropiació i reformulació de la cultura de l´antic Egipte, estès per disciplines com l´arquitectura, l´escultura i les arts decoratives, però també la literatura de viatges. L´obertura del canal de Suez i l´estrena de l´òpera Aïda van esperonar aquest interès, que va cristal·litzar en la formulació de l´estil neoegipci, sorgit a redós dels corrents artístics historicistes propis de l´eclecticisme de finals del segle xix.

Museu Etnològic i de Cultures del Món *c. Montcada

Address:
C Montcada, 12
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
City:
Barcelona
Where
Museu Etnològic i de Cultures del Món *c. Montcada
When
From 29/01/2021 to 15/06/2021

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year