‘Daniel Steegmann Mangrané. A Leaf Shapes the Eye’

Traductor de Google:

Installations. In his installations, sculptures and augmented reality creations, the artists addresses the social and ecological emergencies of our time.

Drawing on biology and new anthropological discourse as conceptual frameworks, Steegmann Mangrané proposes a holistic worldview in which there is no distinction between humans and their environment, and where relationships between all elements are in a constant state of flux.

His works questions the colonial dualisms such as culture and nature, subject and object, reality and dream, while also engaging with the subjectivity and social agency of non-humans and non-living elements. 

Having lived in Rio de Janeiro for two decades, Steegmann Mangrané understands the tropical forest as not just a place but as a living being that embodies the complexities of our contemporary world, be they environmental, political or social, and serves as a metaphor for the delicate balance and interconnectedness of all things. Climate change reminds us that we are all part of the same organism, entangled within a complex network of relationships of mutual transformation.

Further information.

Schedule

A partir de la biologia i els nous discursos antropològics com a marcs conceptuals, Steegmann Mangrané proposa una visió del món holística, en la qual no hi ha distinció entre els humans i el seu entorn i on les relacions entre tots els elements es troben en un flux constant. La seva obra qüestiona els dualismes colonials com, per exemple, entre cultura i natura, subjecte i objecte, realitat i somni, alhora que incorpora la subjectivitat i l’agència social dels no humans i dels elements inanimats. 

Per a Steegmann Mangrané, que ha viscut dues dècades a Rio de Janeiro, la selva tropical no és només un lloc, sinó un ésser viu que encarna les complexitats del món contemporani, ja siguin mediambientals, polítiques o socials, i serveix de metàfora del delicat equilibri i la interconnectivitat de totes les coses. El canvi climàtic ens recorda que tots formem part del mateix organisme, i que estem entreteixits dins d’una complexa xarxa de relacions de transformació mútua. 

El treball de Steegmann Mangrané també té una forta influència dels creadors neoconcrets brasilers. Com ells, l’artista considera la implicació sensorial com una via d’accés democràtica i sociopolítica a l’obra d’art, que dissol les fronteres que intenten compartimentar la nostra experiència del món i transforma l’exposició d’un objecte inanimat per ser vist en una entitat en canvi constant per ser experimentada amb el nostre cos i amb tot els sentits. 

Una fulla al lloc de l’ull aplega obres realitzades al llarg de vint-i-cinc anys i construeix una coreografia entre l’espai, la llum, els objectes i les persones. Explorant les intricades connexions entre matèria viva i matèria inerta, l’exposició esdevé un lloc que ens convida a implicar-nos-hi físicament, sensorialment i intel·lectualment, i a reconfigurar la nostra relació amb la natura. 

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Address:
Plaça dels Àngels, 1
:
Ciutat Vella
Neighborhood:
el Raval
City:
Barcelona
Where
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
When
From 16/11/2023 to 20/05/2024

Website

Web venda d'entrades:
https://www.macba.cat

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year